Seyrek’te bayram

  • 0
  • 1.144
Yazı Boyutu:

Seyrek İtfaiye Binası coşkulu bir törenle açıldı. İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende, “Bugüne kadar neprojelerimizle, ne söylemimizle, ne de duruşumuzla siyasi partimizin ve İzmirlihemşehrilerimizin başını öne eğdirmedik, eğdirmeyeceğiz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlananSeyrek İtfaiye Binası törenle hizmete alındı. Seyrekliler’in yanısıra Menemenhalkının da yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine CHP İl Başkanı Ali Engin,İzmir Milletvekilleri Prof.Dr. Hülya Güven, Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğluile ilçe belediye başkanları da katıldı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı AzizKocaoğlu, Seyrek İtfayesi’nin Maltepe, Çavuşlar, Ulukent, Koyundere köyleri,Çanakkale yolu üzerinde meydana gelebilecek yangınların yanısıra Maltepe’dekiSerbest Bölge’deki olaylara da müdahale edeceğini belirtti. İtfaiyenin 24 saatçalışan ve İzmirli hemşehrilerden sürekli takdir toplayan bir birim olduğunuhatırlatan Başkan Kocaoğlu, İzmir’e 36 noktadan hizmet verdiklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen ilçesine yaptığıhizmetleri özetleyen Başkan Kocaoğlu, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından109 milyon lira, İZSU bütçesinden 57 milyon 290 bin lira ve nakdi yardımlarolmak üzere toplam 171 milyon 490 bin liralık yatırım gerçekleştirildiğiniaçıkladı.

Hedeflerinin yerelde kalkınma olduğunu vurgulayan BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “4,5 milyon İzmirli insanımızı kalkındırmak,yaşam seviyesini yükseltmek, iş aş bulmasını temin etmek, lokmasını bir dirhemde olsa büyütmek için yola çıktık. Bunu, limanı büyüterek, OSB’leri velojistiği destekleyerek, tarımı kalkındırarak, turizm ve hizmet sektörünügeliştirmek için her türlü altyapı hizmetlerini tamamlayarak yapıyoruz.Elimizde kalan 270 hektarlık Kadifekale-Kemeraltı aksını ayağa kaldırarak, 40kilometrelik kıyı bandını düzenleyerek ve kent dönüşümünde 6 bölgede yaklaşık35 bin konutluk alanda çalışarak yapıyoruz” dedi.

 “Önce insan”
“Kafamızda tek bir bakış açısı var” diyen Başkan Kocaoğlusözlerine şöyle devam etti: “Bu bakış açısı, önce insan, sonra o insanın geleceği.Bağımsız, özgür, demokrasiye inanmış bir Türkiye. 400 milyon lira paraharcayarak tek başına fuar sektörünü büyüteceğim, bu kenti hizmet sektöründedoruğa çıkartacağım diye yola çıkan başka bir belediye yok. Bunu İzmirBüyükşehir Belediyesi’nin finans gücü ve insan kaynağıyla yapıyoruz. YakındaEkrem Akurgal Yaşam Alanı’nda kent koleji kuruyoruz” dedi.

Raylı sistem 175 kilometreye çıkacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam edenÜçkuular-Üçyol metro hattına da değinen Başkan Kocaoğlu, ‘metro bitmedi’eleştirilerine de yanıt vererek, “11 kilometre aldığımız metroya 80 kilometredaha ekledik. Şu anda yürüyen çalışmalardan Üçyol-Üçkuyular hattında kalan 3.5kilometrenin sadece 13 metresinde takıldık kaldık. 24 kilometrelikKonak-Karşıyaka tramvay hattımızın onayı da geldi. İki yıl içinde 11 kilometrealdığımız raylı sistemi 175 kilometreye çıkartacağız” dedi.

Hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu,sözlerini şöyle tamamladı:  “Bu kenti hayal ediyoruz. Hayallerimizgerçekleştirilebilecek hayaller. Ufkumuz geniş. Rehber olarak aklı ve bilimikullanıyoruz. Bugüne kadar ne projelerimizde, ne söylemimizde, ne deduruşumuzda büyük hata yaptık. Ne siyasi partimizin ne de İzmirlihemşehrilemizin başını öne eğmedik, eğmeyeceğiz” diye konuştu.

 “El ele hizmet ediyoruz”
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, BüyükşehirBelediyesi’nin Menemen’e kazandırdığı ikinci itfaiye binasının açılışınıyapmaktan mutlu olduklarını belirtti. Büyükşehir’e bağlanan ilçelerden biriolduktan sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelere olduğu gibiMenemen’e de adil ve adaletli yatırımlar yaptığını kaydetti. Yeni yasayla gelensorumlulukların ve planlama yapmanın oldukça zor olduğunu ifade eden Şahin,“Ulaşım, kanal, yol, itfaiye gibi yatırımlar dahil olmak üzere BaşkanKocaoğlu’nun Menemen’e yapmadığı yatırım kalmadı. Ulaşımda en büyük yatırım iseAliağa-Menderes hafif raylı sistemdir. Menemen Belediyesi olarak 2009’dan buyana hizmetlerimizi Büyükşehir Belediyesi’yle el ele tutuşarak yapıyoruz.İzmir’e aşka ve şevkle hizmet etmeye devam eden Büyükşehir Belediye BaşkanımızAziz Kocaoğlu’nun Seyrek’e de bu gözden baktığına inanıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ayağınabazılarının çelme takmak istediğini kaydeden Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “400 yılla yargılanan bir başkanımız var. Ancak BüyükşehirBaşkanımızın çok çok önemli bir özelliği var. Bütün bu davalara karşı dikduruyor, karanlık güçlere karşı, Kuvayı Milliye ilkelerini, Atatürk ilkelerinibenimsemeyen kişilere, İzmir’i almak isteyen ama asla alamayacak olanlara karşıdik duruyor. Bu adamı, yürekten alkışlıyoruz” dedi.

Kurdela kesiminin ardından Menemen Sulama Birliği BaşkanıRecai Önal ile Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aziz Kocaoğlu’na ilçeye yaptığı yatırımlardan dolayı birer şükranplaketi takdim etti. Şahin ayrıca Başkan Kocaoğlu’na bölgede üretilenmeyvelerden oluşan bir sepet, Seyrek muhtarları da kavun hediye etti.

Seyrek İtfaiyesi
Seyrek İtfaiye Grubu’, Menemen ilçesinin SeyrekMahallesi’nde, 85. Yıl Cumhuriyet Mahallesi, Stadyum Caddesi No:46’da 2 bin 812metrekare alan üzerinde kuruldu. Seyrek İtfaiye Grubu, Seyrek’in yanısıra Ulukent, Koyundere,Maltepe, Çavuşlar köylerindeki yangınlar ile Çanakkale yolu üzerindeoluşabilecek araç yangınlarına hizmet verecek.

Tek katlı binada, 245 metrekarelik idari bina ve 300metrekarelik garaj binasının yanısıra 19 metre yüksekliğinde hortum kulesiyapıldı. İdari bina; amir odası, kayıt odası, kontrol odası, mutfak veyemekhane, tuvalet, duş, soyunma odası, 10 kişilik yatakhane ile ısıtmamerkezinden oluşuyor. Garaj binasında ise 4 araçlık park alanı ile itfaiyearaçlarının su depolarını doldurmak amaçlı 30 metrekarelik havuz yer alıyor.Garaj binasının içinde ayrıca motopomp ve depo odaları bulunuyor. Araziye uygunolarak otopark yapıldı. Ayrıca, 2 bin 225 metrekarelik alanda çevre düzenlemesigerçekleştirildi. 
İlk etapta 1 arazöz ve 1 çavuş, 1 şoför ve 3 erden oluşanpersonelle hizmet verecek.

İzmir itfaiyesi 36 noktada hizmet veriyor
İzmir İtfaiyesi, metropol alanda Seyrek’le birlikte halen 36itfaiye grubuyla hizmet veriyor.  Bunlar; Yenişehir’deki merkez grubu, Aliağa, Bağarası,Balçova, Bayındır, Bornova, Bostanlı, Buca, Çamdibi, Çiğli, Evka-1, Evka-4,Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Gümüldür, Hatay, Işıkkent, Kadifekale, Karabağlar,Karşıyaka, Kemalpaşa, Kısık Sanayi, Menemen, Menderes, Mordoğan, Narlıdere,Özdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Toros, Urla ve Yeni Çamlık, Yeni Foça’daitfaiye grupları ve Toros’taki eğitim merkezi. Aliağa’da yapılacak yeni itfaiyebinasının ise ihale çalışmaları halen devam ediyor. 

İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı mevcut gruplarda62 arazöz, 22 arazözlü merdivenli araç, 13 merdivenli araç, 5 motorsiklet, 20adet kurtarma aracı, 4 ambulans ve 51 adet diğer araçlar olmak üzere toplam 177adet araçla hizmet veriliyor. İtfaiyede 809 memur, 96 daimi işçi, 222 şirketpersoneli, 20 sözleşmeli memur olmak üzere toplam 1147 personel görevyapıyor. 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv