Sezer Doğan saygı ve özlemle anıldı

  • 0
  • 644
Sezer Doğan saygı ve özlemle anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Suphandağlı, gazetenin Onursal Başkanı Sezer Doğan’ı anma töreninde konuştu: “ Sezer Doğan, yerel gazetecilikte bir geleneğin adıdır. Ne güzel ki biz onun meslek sevdasını, göremediği her sayfamızda, yarınlara bir sancak gibi taşıyoruz.”

TUĞÇE DOĞANELİ KAMACI
Ege Telgraf Gazetesi Onursal Başkanı Sezer Doğan, vefatının 12. yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından gazetede düzenlenen törenle anıldı. Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner ile başta gazeteciler olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

İzmir basın sektörünü buluşturan programda konuşan Ege Telgraf Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, usta gazeteci Sezer Doğan’ın, aslında tüm İzmirli gazetecilerinin babası olduğunu söyledi. Sezer Doğan adının yerel gazetecilikte bir geleneğin adı olduğuna dikkati çeken Suphandağlı, “Babam, ülke sevdalısı olduğu kadar, mesleğinin de sevdalısıydı. Ne güzel ki biz o sevdayı, onsuz geçen her günde, onun göremediği her sayfamızda, yarınlara bir sancak gibi taşıyoruz. 1960’lı yıllardan bugünlere 56 yıla yayılan bağımsız, tarafsız, yerel bilginin öneminin farkında ve rotası hep doğrudan yana bir yayıncılık anlayışıyla var oldu Ege Telgraf… Özgürlüğünden ödün vermeyen ve siyaset üstü duran, ama asla kalburüstü durmayan gazetecilik tavrıyla da mütevazılığıyla tabii ki var olmaya da devam edecek!”diye konuştu.
“Sezer Doğan, sadece bu binanın da baktığı yanımızdaki sokağa adını vermedi. Yolu Ege Telgraf’tan bir şekilde geçen her aile ferdimize, o adı gururla ve onurla anılacak taşınacak bir yaşam mirası bıraktı” diyen Aylin Suphandağlı, şöyle devam etti: “Ne mutlu ki, bu ailenin en küçük ferdi Derin’den en “deneyimli genç yüreklisi” sevgili anneme, muhabirinden editörüne, görsel yönetmeninden mutfak personeline ve dağıtımcısına herkes bu yaşam mirasının doğrularını yaşatma çabasını sürdürüyoruz. Ben bir kez daha, Sezer Babamızın fiziken yokluğunun 12.yılında bizimle olduğunuz için, Ege Telgraf geleneğinin yaşatılmasına omuz verdiğiniz için teşekkür ediyorum.”

Bu yıl, son dönemde yaşanan acı saldırılar nedeniyle Sezer Doğan Haber, Afiş ve Fotoğraf Yarışması ödül töreni gerçekleştirilmezken, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin okullarında teslim edileceği belirtildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv