Shoexpo’ya geri sayım başladı!

Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de düzenlenecek olan SHOEXPO’da, sektörün öncü markaları önemli iş bağlantıları ve sezon trendleri için buluşacak.

  • 0
  • 1.513
Shoexpo’ya geri sayım başladı!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de düzenlenecek olan SHOEXPO’da, sektörün öncü markaları önemli iş bağlantıları ve sezon trendleri için buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 19 – 22 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek SHOEXPO-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, kapılarını 40. kez sektör profesyonellerine açacak.  Geçtiğimiz Mart ayında 132 katılımcının stant açtığı SHOEXPO’da, 150’den fazla katılımcı yer alacak. Türkiye’nin önde gelen markalarının boy göstereceği fuar, 4 gün boyunca sektör profesyonellerini ağırlayacak.
Hazırlıkların hızla devam ettiği 40. SHOEXPO’da; üreticiler, yerli-yabancı satın alıcılarla buluşacak. Ekonomi Bakanlığı URGE projesi kapsamında oluşturulan Hosted Buyer programı ile sektör profesyonelleri ile katılımcı firmalar ürün gruplarına göre B2B görüşmeleri yapacak.  İZFAŞ organizasyonunda gerçekleşecek Hosted Buyer programı ile fuara; 45 ülkeden bini aşkın yabancı profesyonel alıcının ziyareti bekleniyor.

Ayakkabının Modası SHOEXPO’da!
İzmir’in en renkli fuarlarından biri olan SHOEXPO’da, ticaretin yanı sıra birbirinden renkli etkinliklerle katılımcılar ve ziyaretçiler dolu dolu 4 gün geçirecek. Bu yıl ilk kez oluşturulacak olan “Trendcode SHOEXPO Area”da, 2017 modasının en güzel kombinleri sergilenecek. Oluşturulacak olan alanda kıyafet kombinlerinin en güzel tamamlayıcısı, özel tasarım ayakkabılar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

40. SHOEXPO bu yıl ilklere imza atmaya “Moda Sohbetleriyle” devam edecek. Her gün sektörün öncü isimlerinin konuşmacı olarak katılacağı Moda Sohbetleri’nde; tasarımcılar, akademisyenler ve öğrencilerin ilgisini çekebilecek ayakkabı ile ilgili sohbetler gerçekleştirilecek. Moda Sohbetleri’ne Türkiye’nin Christian Louboutin’i  olarak anılan Sertaç Delibaş ve Pınar Arkun gibi ayakkabı sektörünün önde gelen tasarımcıları konuşmacı olarak katılacak.

Ayrıca SHOEXPO’da İzmir Akdeniz Akademisi tarafından gerçekleştirilecek olan “Tasarımla Yürüyelim” sergisinde ayakkabı ve saraciye tasarımcılarının ürün ve tasarımları sergilenecek.
 
Ayakkabı Tasarım Yarışması: TRANSFORM
Geçen yıl ilk kez düzenlenen ve yüzlerce tasarımın yarıştığı SHOEXPO  - Ayakkabı Tasarım Yarışması’nın ikinci yılında tema konusu form değiştirebilir ayakkabılar olarak belirlendi. Tema adı “TRANSFORM” olan yarışmada, modern hayatın zorluklarını kolaylaştıracak, ayakkabı üzerinde yapılabilecek küçük değişikliklerle başka bir forma bürünecek ayakkabılar yarışacak.
Form değiştirebilir ayakkabı tasarımlarının yarışacağı yarışmada, finale kalan tasarımlar 41. SHOEXPO’da jüri karşısına çıkacak. Rahatlığıyla hayatımıza konfor katacak, tasarımlarıyla kombinlerinizi kolaylaştıracak ayakkabılar; “TRANSFORM” temasıyla SHOEXPO’da tasarımdan gerçeğe dönüşecek.

Ayakkabı Sektörüne İvme Kazandıracak
İZFAŞ, SHOEXPO’nun katılımcı ve ziyaretçi sayısını artırmak amacıyla başta İtalya, Almanya ve İngiltere olmak üzere yurtdışı sektör fuarlarında tanıtım çalışmaları yapıyor. Uluslararası tanıtım çalışmaları kapsamında Avustralya, Yeni Zelanda, Finlandiya, Tayland, İran, Makedonya, Sırbistan, Kosova, Yunanistan, Azerbaycan, Orta Doğu-Güney Afrika ve Ukrayna’da sektör temsilcileriyle görüşmeler devam ediyor. Yurtiçindeki sektör temsilcilerine ulaşmak için ülke çapında yapılan ziyaretlerde ise 55 il ve ilçelerinde birebir mağaza ziyaretleri yapıldı. Ziyaretlerin devam ettiği çalışmalarda, büyük markaların zincir mağazalarıyla iletişime geçilirken diğer taraftan da tanıtım faaliyetlerine devam ediliyor.
40. SHOEXPO İzmir; T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) destekleriyle düzenlenecek. Yeni sezon modasının sergileneceği fuar; üreticiler, toptancılar, distribütörler, sektörel kurum ve kuruluşlar ile tasarımcıların ve sektörel yayınların buluşma noktası olacak.

Erkek ayakkabısından çantaya, gelinlik ayakkabılarından aksesuarlara, çocuk ayakkabılarından kadın ayakkabılarına pek çok ürün grubu sergileneceği fuar, yeni sezonun ayakkabı ve çanta modasını yakalamak isteyen üreticiler için altın fırsatlar sunacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv