Siber İzmir’e Kültür ve Turizm Bakanlığından destek

  • 0
  • 693
Siber İzmir’e Kültür ve Turizm Bakanlığından destek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tarık Aylan tarafından hazırlanacak olan ‘Siber İzmir’ isimli kısa film projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Sinema Destekleme Kurulundan 5 bin TL destek almaya hak kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Sinema Destekleme Kurulu, 2016 yılında belgesel, kısa film, animasyon ve senaryo alanında hangi filmlere destek vereceğini açıkladı. Alınan karara göre 51 senaryo ve diyalog yazım projesine 585 bin 500 TL, 62 belgesel yapım projesine 3 milyon 838 bin 500 TL, 43 kısa film yapım projesine 575 bin 500 TL ve 4 animasyon film yapım projesine de 100 bin TL olmak üzere toplam 160 proje için 5 milyon 99 bin 500 TL’lik destek verilecek.

Bu kapsamda İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tarık Aylan tarafından 2016 yılının Ekim ayında çekilmesi planlanan ‘Siber İzmir’ isimli kısa film de, Sinema Destekleme Kurulundan 5 bin TL destek alacak. Siber İzmir’in desteklenmeye değer filmler arasında bulunmasından mutluluk duyduğunu dile getiren Tarık Aylan, filmin içeriğini şu sözlerle anlattı:  “Karakter, İzmir’de yaşayan 40’lı yaşların başında bir erkek. Kafası gerçeklik ve sanal ortamın oluşturduğu alan konusunda biraz karışık. Bu durumu açıklığa kavuşturmak için hareket ve görüntü mefhumlarının peşinden gider, bir şeyler yapması gerektiğine karar verir. Eğlenceli bir şekilde gerçek olanı anlamaya ve anlatmaya çalışır.”

Ödülleri bulunuyor
Sinema eğitimine Avustralya’da bulunan Sidney Film Okulunda başlayan Aylan, 2007 yılında Sidney Film Okulunda Norman isimli eser ile 16 mm En İyi Kurgucu Ödülü aldı. Belgesel ve deneysel alandaki film çalışmalarında yönetmen, senarist kimi zaman da kurgucu olarak imzası bulunan Tarık Aylan son olarak ‘Son Çatışmanın İzinde’, ‘Ankara’da İşin Oldu mu Hiç’ ve  ‘Zamanın Dokusu’ isimli yapımlar ile izleyici karşısına çıktı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv