Siemens yazılımları uzay araştırmalarında çağ atlatıyor

  • 0
  • 1.701
Yazı Boyutu:

NASA Direktörü Doug McCuistion ve Siemens Endüstri Sektörü CEO’su Siegfried Russwurm, düzenlenen ortak basın toplantısında uzay araştırmalarında yeni bir çağın doğuşunu, NASA mühendislerinin Siemens yazılım teknolojilerini kullanarak bunu nasıl gerçekleştirdiklerini ve söz konusu teknolojilerin bu süreçte oynadığı kritik rolü anlattı. İki yetkili, NASA’nın Jet İtiş Laboratuvarı’nın, Siemens yazılımlarını kullanarak yakın zamanda tasarladığı Mars Keşif Aracı “Curiosity”nin 6 Ağustos’ta Mars’a inmesinin, modern yazılım teknolojilerinin uzay-havacılık endüstrisinde rekabetçiliği körüklemek için nasıl kullanılacağının somut bir örneği olduğuna dikkat çekti.
 
ars Keşif Programı NASA Direktörü Doug McCuistion, ‘Curiosity’ hakkında şunları söylüyor: “Bugüne kadar Mars’a gönderilen en sofistike keşif aracı olan Curiosity, bir yandan Kızıl Gezegen’e dair bilgilerimizi genişletirken, diğer yandan gelecekte gezegene ayak basmamız için önümüzü açıyor. NASA’nın Jet İtiş Laboratuvarı’nda (JPL) görevli bilim adamları ve mühendislerden oluşan uzman ekibimiz, Mars Keşif Aracını; fırlatma, uzay yolculuğu, atmosfere giriş ve 900 kiloyu aşan ağırlığa sahip aktif bir aracı Mars yüzeyine indirmek gibi ekstrem koşullara dayanacak şekilde tasarlamak amacıyla en son yazılım teknolojilerinden faydalandı.”
Siemens Yönetim Kurulu Üyesi ve Endüstri Sektörü CEO’su Siegfried Russwurm ise konuyla ilgili: “Siemens olarak, NASA ile yürüttüğümüz güçlü işbirliği ve teknolojimizin, NASA’nın bu tarz olağanüstü ve iddialı görevleri yerine getirmesinde oynadığı rol nedeniyle büyük gurur duyuyoruz.” dedi.
 
6 Ağustos’ta tüm dünyanın yakından takip ettiği Curiosity Mars’a başarılı bir iniş gerçekleştirmeyi başardı. 900 kilogram ağırlığında ve küçük bir otomobil büyüklüğünde olan Curiosity, 687 gün, yani bir Mars yılı boyunca gezegende araştırmalarını sürdürecek. İnişine kadar olan tüm süreçlerde Siemens’in PLM yazılımından faydalanan altı tekerlekli Curiosity, Siemens’in otomotiv ve uzay endüstrisindeki tecrübesinin en somut ve güncel kanıtı olarak çalışmalarına başladı.
Uzay – havacılık sanayiinde kullanılan ürünlerde düşük maliyetli tasarım ve üretim süreçlerinin oynadığı temel rolün önemini altını çizen Russwurm, sözlerine şöyle devam etti: “Uzay-Havacılık endüstrisi, sofistike ürün geliştirme ve üretim süreçlerinin karmaşık yapısının yönetimi açısından adeta bıçak sırtındadır. PLM yazılımları ve otomasyon teknolojilerinden oluşan benzersiz Siemens ürün portföyü sayesinde, sadece pazarlama süresini yüzde 50 oranında azaltmıyor, aynı zamanda kaynaklar ve enerji maliyetlerinden tasarruf sağlıyoruz. Endüstriyel üretim için Siemens tarafından yürütülen dikey IT çalışmalarının bir parçası olan Siemens PLM yazılımı, uzay-havacılık, otomotiv, elektronik, makine ve diğer sanayi kollarında dünya çapında 70.000’den fazla müşteri tarafından kullanılıyor.

Siemens, sahip olduğu yetkinliklerin haricinde dünya çapında 17 bin ’den fazla yazılım mühendisi istihdam eden, dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olma ünvanını da elinde bulunduruyor. Siemens Dikey IT ürün portföyünde, şirketin Enerji, Sağlık, Endüstri ile Altyapı ve Şehirler sektörlerince ilgili dikey sanayi segmentleri için sunulan çözümlere dayalı yazılımlar yer alıyor. Siemens, endüstri sektöründe, UGS şirketini satın aldığı 2007 yılından beri PLM yazılımlarını otomasyon teknolojileriyle başarılı bir şekilde entegre ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv