“ŞİFA HEYBESİ” FOÇA’DA AÇILDI !

  • 0
  • 936
“ŞİFA HEYBESİ” FOÇA’DA AÇILDI !
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Slow Food Foça Zeytindalı Birliği ve Foça Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Şifa Heybesi - Uygulamalı Şifalı Ürünler Eğitimi” isimli etkinlik ilgiyle izlendi.

Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde, gerçekleştirilen etkinliğe; “Şifa Heybesi”nin öncülerinden Ceren Kazancı ve Soner Oruç, doğal bitki, merhem, krem, yağ ve sabunla doldurdukları şifa heybelerini Foça için açtı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Slow Food Foça Zeytindalı Birliği Lideri Gül Girişmen, birlik üyeleri, yerel üreticiler, öğrenciler ve 7’den 70’e her kesimden vatandaşın da katıldığı etkinliğin en küçük katılımcısı, anasınıfı öğrencisi 5 yaşındaki Demir Karahan oldu.

Ceren Kazancı ve Soner Oruç; bitkilerle nasıl tanıştıklarını, onları kendi sağlıkları için nasıl kullandıklarını ve “Şifa Heybesi”ni nasıl kurduklarını anlattı. Sunumlarında katılımcılara; Bitkilerin bitkisel tedavide kullanım yolları nelerdir? Bitkileri doğadan nasıl toplamalıyız? Bitkileri toplarken nelere dikkat etmeliyiz? Bitkileri en sağlıklı şekilde nerede, nasıl kurutmalıyız ve nasıl saklamalıyız? Bitki çayı, bitkisel demleme yağ ve tentür nedir, nasıl hazırlamalıyız? Bitkilerden evimizde şifalı merhem, krem ve sabun nasıl hazırlayabiliriz? Konularında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Şifa Heybesi ekibi, katılımcıların da katkılarıyla, “karabaş otu” (Lavandula stoechas) kullanarak hazırladıkları bitkisel demleme karabaş otu yağından, karabaş otu sabunu yaptı.

Doğaya ve insana saygı duyan, yöresel kültürün korunması için çalışmalar yapan Slow Food Foça Zeytindalı Birliği’nce tertiplenen etkinliklerin çok değerli ve önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Zeytindalı Birliğimizin çalışmalarına destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Şifa Heybesi Kimdir?

“Şifa Heybesi” Kimyager Ceren Kazancı ve Biyolog Soner Oruç’un öncülüğünü ettiği ülkemizdeki şifalı hoş kokulu bitkilerin ve bunlardan elde edilen ürünlerin tanıtılması, kolay yollarla, doğru kullanımlarının yaygınlaştırılması ve korunması için eğitim etkinlikleri düzenleyen ve üretim yapan bir topluluktur.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv