Sındır’dan BMC işçilerine destek

  • 0
  • 715
Yazı Boyutu:

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yaklaşık 10 aydır maaşlarını alamadıkları için iş bırakma eylemi yapan BMC işçilerinin hak arama mücadelesine katıldı. İşçilerin günlerdir gece gündüz beklediği fabrika bahçesine giden Başkan Sındır, devletin ve sermaye sahiplerinin BMC’yi biran önce işler hale getirip işçilerin maaşlarının ödenmesi için harekete geçmesi gerektini söyledi. Başkan Sındır, “Benim yapabileceğim en önemli şey işçi kardeşlerimize omuz vermek. İki omzumda buradaki işçilerindir. Gücüm aklım yettiğince sizin yanınızda olacağım. Devlet bu sürece en kısa sürede müdahale etmeli” dedi. Bornova Belediyesi’nin ikram aracı gün boyunca işçilere sıcak çay servisi yaptı. Başkan Sındır, üretime geçilene kadar çay servisinin devam edeceğini söyledi
 
BMC’de, 10 aydır maaş alamayan işçilerin Pınarbaşı’ndaki fabrika binası önünde bir süre önce başlattığı iş bırakma eylemine Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır destek verdi. Bornova sınırları içindeki fabrikanın hem İzmir hem de Türkiye ekonomisi için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Sındır, devlet yetkililerine ve fabrikanın sahiplerine çağrıda bulundu. İşçilerle kucaklaşan ve yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Başkan Sındır, nutuk atıp gitmek yerine sorunun çözümü için yürükten destek vereceğini söyledi.
 
BMC’de 18 yıldır çalışan Türk Metal İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun’dan bilgi alan Sındır, 2 bin 300 çalışanı bulunan Fabrika’nın yan sanayi ve ailelerle birlikte onbinlerce insana ekmek kapısı olduğunu söyledi. İşçilerin yeni bir talepte bulunmadığını yalnızca hakettikleri maaşlarını istediklerini dile getiren Başkan Sındır, “Bu hak talebinin her zaman yanındayım. Dilerim devlet yetkilileri, sermaye sahipleri üzerine düşeni yapar. Bu fabrikaya kilit vurulmaz, vurulmamalı. Umarım üretim en kısa sürede başlar. Devlet bu sürece en kısa sürede müdahale etmeli. Çözümsüz geçen her gün geleceği tehlikeye sokan bir sürece doğru gidilmesine neden oluyor” dedi.
 
Devlete ve sermaye sahiplerine BMC’yi üretim yapar hale getirme konusunda sorumluluk üstlenmeye çağıran Başkan Sındır işçilere, “Bana ihtiyaç duyduğunuz her noktada yanınızdayım. Ben de sizlerden biriyim. Yıllarca emek örgütlerinde hak mücadelesi verdim. Bu örgütlerin sözcülüğünü üstlendim. Bütün hayatım boyunca emek mücadelesinin içinde oldum. Benim yapabileceğim şey size omuz vermek. İki omzum da sizindir. Gücüm aklım yettiğince sizin yanınızda olacağım” dedi. Başkan Sındır, işçilere çay ikramı yapan Bornova Belediyesi’ne ait aracın üretim başlayana kadar hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.
 
Türk Metal İş Sendikası İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın kendilerine her zaman desteklerini ifade ettiğini belirterek, “Başkanımız Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a, dertlerimizi dinlediği için derman olmak anlamında gayret ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv