Sıra geldi Gürsel Aksel'e

  • 0
  • 746
Sıra geldi Gürsel Aksel'e
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin isimlerini İzmirlilerin oylarıyla belirlediği gemilerden 9'uncusu da Körfez'le buluşmak için gün sayıyor. Geçtiğimiz ay Karşıyaka'nın unutulmaz futbolcusu Cengiz Kocatoros'un adını taşıyan 8. geminin hizmete girmesinin ardından, sıra Göztepe efsanesi Gürsel Aksel'e geldi. Üretildiği tersanede son kontrollerden geçen gemi, ay sonunda kente gelecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı ve isimlerini İzmirlilerin belirlediği 15 yeni yolcu gemisinden 9'uncusun da yapımı tamamlandı. Yalova'daki tersanede son kontrolleri yapılan gemi, Göztepe'nin efsane kaptanı Gürsel Aksel'in adını taşıyacak. Ocak ayı sonunda kente gelmesi beklenen Gürsel Aksel gemisinin, Şubat içinde seferlere başlaması öngörülüyor. 

Efsanelere saygı
İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz ay, “Gode Cengiz” lakabıyla tanınan Karşıyaka'nın efsane futbolcusu Cengiz Kocatoros'un isminin verildiği gemiyi törenle hizmete almıştı. Önümüzdeki aylarda ise Sait Altınordu, Vahap Özaltay ve Metin Oktay gibi İzmir futbolunun önemli isimleri körfez gemileriyle bir kez daha ölümsüzleşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım filosuna kazandırdığı gemilerin isimleri İzmirlilerin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonucu belirlendi. 500 bini aşkın oyun kullanıldığı ankette en yüksek oyu 1881-Atatürk ismi almıştı. Bugüne kadar üretilen 8 gemiyi hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu gemilere Çakabey, 9 Eylül, 1881 Atatürk, Soma 301, Dario Moreno, Attila İlhan, Foça ve Cengiz Kocatoros isimlerini verdi. Teslim alınan arabalı yolcu gemilerinden ilkine ise yine ankette öne çıkan Hasan Tahsin ismi verildi.

11 yıl kaptanlık yaptı
Sadece Göztepe'nin değil, Türk futbolcunun da gelmiş geçmiş en önemli isimleri arasında yer alan Gürsel Aksel 1938 yılında Edirne'de dünyaya geldi. Aralıksız 17 yıl Göztepe forması giydi. 11 yıl boyunca takımının kaptanlığını yapan Gürsel Aksel, toplam 15 kez milli oldu. Futbolu 1972'de bırakarak, antrenörlük kariyerine adım atan Aksel, 13 Ekim 1978'de Rizespor'u çalıştırdığı dönemde, bir benzin istasyonundaki patlama sonucu, henüz 40 yaşındayken hayatını kaybetti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv