Şirintepe’de mutlu son

  • 0
  • 720
Yazı Boyutu:

Evlerinin icra yoluyla satılacağınıbelirterek geçtiğimiz hafta içinde CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi yapanÇiğli Şirintepe Konut Yapı Kooperatifi’nin sorununu  Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak çözdü.  Mutlu sona ulaştıkları için ellerindeçiçeklerle Başkan Solak’a teşekküre gelen kooperatif sakinleri, kendi elleriyleBaşkan Solak’a baklava yedirdiler.

Kooperatifüyelerinin geçtiğimiz günlerde Genel Merkez önünde eylem yapmaları ve GenelBaşkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeleri üzerine Başkan Solak, konunun gelişimsüreciyle ile ilgili olarak Ankara’ya gitti.  Ankara’da Genel BaşkanKılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve görevlendirilenkişilerle görüşme yapan Başkan Solak, konunun tarafları ile de görüşerek sorunuçözdü. Kooperatif yetkilileri, müteahhit firma ve yetkili kişilerle bir arayagelen Başkan Solak, icra işleminin yapılmasını durdurdu.  Bu gelişmelerüzerine İzmir’e mutlu dönen Şirintepe kooperatifi üyeleri, soluğu Başkan MetinSolak’ın yanında aldılar. Mahalle sakinleri Başkan Solak’a çiçek getirdiler veçiçeğe de “Karanlık geçmişi geride bırakıp, aydınlık geleceğe birlikte yürümekdileğiyle” yazılı not iliştirdiler. Kooperatif sakinlerini makam odasındaağırlayan Başkan Solak, misafirlerine baklava ikram etti.  Sorunuçözümlenen mahalle sakinleri de Başkan Solak’ı sık sık alkışladılar ve kendielleriyle Başkan Solak’a baklava yedirip, “En büyük başkan bizim başkan”sloganları attılar.

BaşkanSolak, “Evinizde güle güle oturun”
Sorunuçözümlemekten ve insanları güler yüzlü görmekten mutluluk duyduğunu belirtenBaşkan Solak şöyle konuştu; “Gönül isterdi ki insanlar yaptıkları her şeyi iyiyapsın. Yanlışlıklar insanları üzüyor ve bu yanlışları düzeltmek, toparlamak sorumluluk sahibi insanların üzerine kalıyor. Biz de sorumluluksahibi yönetici olarak dostlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleniyaptık. Bu süreçte insanlar birbirini üzdüler. Hatalar kusurlar insanlar için.Gelip geçmiş olsun, Allah daha beterinden saklasın. Sizlerin dişindentırnağınızdan artırarak bir araya getirdiğiniz evinizi korumak da insan olarakbize düşer. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Hiçbir zaman da sizin mağdurolmanızı istemedim. Hep sizin haklılığınızı savundum. Ailenizle huzur içindegüle güle oturun evinizde. Geç oldu ama temiz oldu. Herkese gelmiş geçmişolsun.”

Ayvalı,“Çok mutluyuz, teşekkür ediyoruz”
Gurupadına konuşan Hüseyin Ayvalı, Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde başta GenelBaşkan Kılıçdaroğlu olmak üzere herkesin kendilerine çok yakın davrandığını vesorunlarıyla yakından ilgilendiğini söyledi.  Diğer siyasi partilere deuğradıklarını ancak kimsenin kendilerini dinlemediğini belirten Ayvalı, “CHP’yegidince insan olduğumuzu hatırladık. Bizi çok güzel karşıladılar. Genel Başkanbizi bizzat dinledi.  Sorunumuza çok insancıl yaklaştı. Başkanımız MetinSolak da Ankara’ya gelerek bizimle bizzat ilgilendi. Hepimiz çok üzüldük. Zeytin ekmek yiyerek evimize sahip olmuştuk. Elimizden giderse çok üzülürdük.Şu an biz çok mutluyuz. Bize bu duyguları yaşattığı için Başkanımız MetinSolak’a çok teşekkür ediyoruz. Hep kendisinin yanında ve destekçisiyiz” dedi.
 
Kara,“111. bayramımı yaşadım”
Evsahiplerinden Osman Kara da 55 yaşında olduğunu ve hayatı boyunca 110 bayramgördüğünü ama bugün 111. bayramını yaşadığını söyledi. “Bugün benim 111.bayramım. Hayatımın en mutlu günlerimden birini yaşıyorum.  Dişimdentırnağımdan artırarak aldığım evimi az daha kaybedecektim.  Ama şimdievimle ilgili sorun çözüldü, işte bana bugün bayram.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv