Sivas Katliamında yaşamını yitirenler Buca'da anıldı

Bucalılar 33 aydın ve 2 otel görevlisinin Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ve tarihe ''Sivas Katliamı'' olarak geçen acı olayları 25. yılında düzenlenen etkinlikle andı.

  • 0
  • 235
Sivas Katliamında yaşamını yitirenler Buca'da anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bucalılar 33 aydın ve 2 otel görevlisinin Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ve tarihe ''Sivas Katliamı'' olarak geçen acı olayları 25. yılında düzenlenen etkinlikle andı. Buca Belediyesi tarafından Çevik Bir Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliğine katılanlar 25 yıldır sönmeyen ateşi şiirlerle türkülerle bir kez daha yaşadı.

Buca Belediyesi, 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak üzere Sivas'a giden, kaldıkları Otel Madımak'ta çıkan yangında yaşamını yitiren şair, yazar, müzisyen, sanatçı ve aydınları anmak için Çevik Bir Meydanı’nda anma etkinliği düzenledi.

25 yıl önce Sivas’ta hayatını kaybeden 2’si otel çalışanı, 33 şair yazar ve aydının anıldığı törene Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, Buca Cemevi Derneği, Alevi Bektaşi İnanç Derneği, Gaziler Mahallesi Cemevi Derneği, İzmir Alevi Bektaşi Mehtaplar Cemevi, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda Bucalı katıldı.

Buca Belediye Başkan Yardımcısı Işık, ''Sivas'ta katledilenler, aydın, ilerici, demokrasiyi ve özgürlüğü savunan bir yapının fertleriydi. Onların bıraktığı yerden bu meşaleyi daha da ileriye taşımak için elimizden geldiğince mücadele etmeye devam edeceğiz ''dedi. Anma töreni Yılmaz Korkmaz , Cem Aksünger’in ve Alican Polat, Alicem Kaya, Okan Koç ve Hüseyin Gül’den oluşan grupların Madımak’ta yaşamını yitirenler için çalıp söyledikleri şiir ve türkülerle geç saatlere kadar devam etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv