Siyasal öğrencileri Yavaş Şehir’le tanıştı

  • 0
  • 965
Yazı Boyutu:

Ankara Üniversitesi’nin davetlisi olarak üniversiteye giden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Cittaslow (Sakin şehir) sunumu gerçekleştirdi.
 
Ernst Reuter İskan ve Şehircilik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenen “Türkiye’de İlk Sakin Kent Uygulaması: Seferihisar” konulu panel, üniversitenin Mülkiye Şeref Salonu’nda gerçekleştirildi.
Merkez Müdürü Prof. Dr. Aykut Çoban’ın açılışını yaptığı paneli, fakültenin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Can Hamamcı yönetti. Yardımcı Doçent Dr. Can Umut Çiner, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, aynı fakültenin öğretim üyelerinden Dr. Serdar Şahinkaya ve gazeteci Can Dündar panele konuşmacı olarak katıldı.
 
Organik üretim-organik pazar
Başkan Soyer, yüzlerce üniversite öğrencisi ve akademisyenin dinlediği paneldeki konuşmasında, ‘Sürdürülebilir bir yönetim modeli Cittaslow (Sakin Şehir) ve Seferihisar’ı anlattı. Cittaslow’un 59 kriteri olduğunu belirten Başkan Soyer kriterlerinin, gürültülü bir şehir yaşamından uzakta, yerel üretim ve yerel kültüre dayandığını, yerel değerlerin ve yerel yaşam tarzının korunmasını amaçladığını kaydetti ve Seferihisar’da bu konularda Seferihisar’da gerçekleştirdikleri çalışmalardan ve ilçesindeki kadınların evlerinde hazırladığı yöresel tatları Üretici Pazarları ve yöresel lezzetleri Türkiye’yle buluşturan www.seferipazar.com internet sitesinden bahsetti.
Cittaslow kriterlerini Seferihisar’da uygulayarak, ‘model’ bir belediyecilik sergilediklerini kaydeden Başkan Soyer, gıda ve organik üretim dışında; sakin bir çevre, topluma rahatsızlık vermeyen bir altyapı ve kentin estetik yapısını koruyan mimari bir anlayışla yerel yönetimi güçlendirdiklerini söyledi. Geliştirdikleri bütün projelerin de Cittaslow Birliği kriterleriyle bire bir örtüştüğünü kaydetti.
 
Övgüyle söz ettiler
Akademisyen ve öğrencilerin ilgiyle dinlediği konuşmanın ardından düşünceleri açıklayan Oturum Başkanı Prof. Dr. Can Hamamcı’nın kullandığı, “Başkan Tunç Soyer’den bilmediklerimi öğrendim” ifadesi, salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da konuşmasında Seferihisar Belediye Başkanı Soyer’den öğrenecek çok şeylerinin bulunduğunu, ancak Çankaya’nın Sakin Şehir kriterlerinin uzağında bir ilçe olduğunu belirterek, “Fakat şehircilik, ev kadınlarımıza sunulacak olanaklarla organik üretim gerçekleştirmek ve pazarlama konularında Tunç Başkan’dan öğreneceklerimiz var” dedi.
 
Yirmi yıldır Seferihisar’a gidip geldiğini ve ilçenin fahri hemşerisi olduğunu kaydeden Gazeteci-Yazar Can Dündar ise, Tunç Soyer’in başkanlığı döneminde organik pazar anlayış ve uygulamasının günümüze taşınmasından büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer panelin sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv