Siz neye hazırsanız o da size hazırdır

  • 0
  • 820
Yazı Boyutu:

EgeÜniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı’nın Özel Kalemi NameBurguç koşu yarışmalarında ödüllere doymuyor. Name Burguç sağlık sporu içinbaşladığı sporda koşu yarışmalarından aldığı derecelerle profesyonel sporyaşamına adım attı.       

10yıllık bir spor geçmişinin olduğunu söyleyen Name Burguç, “Cimnastik veatletizm yaptım. Bırakmadım ara verdim. Spor bırakılmaz diye düşünüyorum.  Tekrardan sağlık için başlamıştım. Banadestek olan bir antrenörüm var. Sağlık sporu olarak başladım ama derecelerimiyiye gittikçe daha çok yüklendim” dedi.

Menemen’deki Şehit Kubilay Koşu Yarışması’nınspor hayatında dönüm noktası olduğunu belirten Burguç; “Menemen’de ŞehitKubilay Yarışması vardı. Orada da ilk 20’ye girdim. Normalde ben kısa mesafekoşucusuyum ama uzun mesafede de koşabiliyorum” diye konuştu.

“YARIŞMADA 60 YAŞINDAİNSANLAR BİLE VARDI”
EgeliKoşu Yarışması’nda da birincilik alan Burguç, “Egeli Koşusu oldu, bayanlardabirincilik aldım. Egeli Koşu Yarışması’ndan sonra kendime daha çok güvendim.Türkiye Mastırlar Koşu Yarışması oldu. Ben de 30-34 yaş kategorisinde 60 metrebirincisi oldum. Aynı kategoride 200 metre ve 800 metrede 3 tane birincilikaldım. Kendi yaş kategorimde Türkiye şampiyonu oldum ve bu beni çok mutlu etti.Bu sporu her yaşta yapabilirsiniz. Siz neye hazırsanız o da size hazırdır. Orada60 yaşında bile insanlar vardı” diye ifade etti. 

“BALKAN ŞAMPİYONASI’NA KATILMAKİSTİYORUM”
Geçirdiği rahatsızlığarağmen yılmadan spora devam eden Burguç “1.5 ay ayağım kırıktı ama bençalışmalarıma devam ettim. Kırık ayakla gittim antrenman yaptım. Çalışmalarımadevam etmeseydim bu dereceleri alamazdım. Evliyim çocuğum var. Çalışma hayatımvar. Hocalarım, ailem herkes bana destek olduğu için zorluk çekmiyorum. Eylülayında Bulgaristan’da Balkan Şampiyonası düzenlenecek, ona da katılmakistiyorum. Çalışma arkadaşlarım ve ailem yarışmalarıma katılmam içindesteklerini esirgemiyor. İleride Türkiye’yi koşu dalında en iyi şekilde temsiledeceğime inanıyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv