Size ‘Anne’ diyebilir miyim?

  • 0
  • 1.086
Size ‘Anne’ diyebilir miyim?
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Pet Show Fuarı’nda açtığıstant, bakımları ve aşıları yapılmış, kısırlaştırılmış sokak hayvanlarınısahiplenerek sıcak bir yuvaya kavuşturmak isteyen hayvan dostlarını bekliyor.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, EFOR Fuarcılık tarafından 25-28Eylül 2014 tarihleri arasında 17.si düzenlenen Pet Show Fuarı’nda stant açtı.Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veterinerİşleri Şube Müdürlüğü’nün hizmetlerinin tanıtıldığı stantta en çok ilgiyi,geçici köpek bakımevlerindeki köpekler ile Veteriner İşleri Müdürlüğükliniğinden gelen kediler çekiyor.

Bakım ve tedavileri yapılmış, aşıları tamamlanarakkısırlaştırılmış sokak hayvanlarının sahiplenilmesinin önemine değinen İzmirBüyükşehir Belediyesi yetkilileri, “İzmir’de çok sayıda hayvansever, bizebaşvurarak kendilerine can dostu ediniyor. Her yıl yaklaşık 1000 köpek buşekilde sıcak bir yuvaya kavuşuyor. Işıkkent barınağına Cumartesi günleriKültürpark Lozan Kapısı önünden saat 13.00’te, Pazar günleri ise Karşıyakaiskelesi yanındaki anıt önünden saat 13.00’te araç kaldırıyoruz. Hayvanlarlagüzel bir gün geçirmek, hatta sahiplenerek bu mutluluğu yaşamak isteyen herkesekapımız açık” bilgisini verdi.

Fuarda ayrıca, vatandaşlara Büyükşehir’in sokak hayvanlarınaverilen hizmetlerle ilgili genel bilgilendirme yapılıyor; köpek sahipleri içinhalka açık yerlerde köpeklerini dolaştırırken çevreye vereceği zararlarınönlenmesi ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla parklara yerleştirilenatık poşetleri de tanıtılıyor.

 

Adını “Fener” koydu

Hande Müge Yılancıoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin fuardaaçtığı stantta hayvan sahiplenen hayvan dostlarından biri. 2 aylık engelli birkedi yavrusunu sahiplenen Yılancıoğlu, duygularını “Bütün hayvanları çokseviyorum Bir hayvanı sahiplenmeyi uzun zamandır istiyordum. Bu kediyi görüncearadığımı bulmuş oldum. Kedimin adını ‘Fener’ koymayı düşünüyorum. Özellikleengelli bir hayvanı tercih ettim. Pet shoplardan hayvan alınmasınıdesteklemiyorum. Bir hayvan üzerinden para ticareti yapılmasına karşıyım.Umarım genç-yaşlı herkes fuara gelir ve bir hayvan sahiplenir. Bu çok güzel birduygu” diyerek dile getirdi.

 

Binlerce hayvana itinalı ilgi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü,ilçe belediyeleri ile hayvanseverler tarafından getirilen sokak hayvanlarınınklinik muayene, parazit tedavileri yapıyor, kısırlaştırılan kedi ve köpeklerinalındıkları ortama geri bırakılmalarını sağlıyor. Büyükşehir, hem hayvanlarınhem de çevre ve halk sağlığının korunması amacıyla yapılan çalışmalarkapsamında yılda ortalama 6 bin hayvanın klinik muayenesi ile 4 bin hayvanınparazit tedavisini gerçekleştiriyor. Yılda 2 bin kedi ve köpeği kısırlaştıranbelediye, binlerce sokak hayvanının tedavisini gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin halen Seyrek, Işıkkent veSasalı’da üç adet köpek bakımevi bulunuyor. Bu bakımevlerinde toplam yaklaşık720 köpek bulunuyor. Seyrek’te acil müdahaleler sonucunda uzun süreli tedaviyeihtiyacı olan köpekler ile pitbull cinsi köpekler misafir ediliyor. Sasalı’dakibakım evinde agresif ve ısırma vakalarıyla getirilen köpekler bulunurken,Işıkkent’teki barınakta ise ilçe belediyeleri ve hayvan dostları tarafındansokaktan alınıp getirilen, bakımları yapıldıktan sonra alındıkları yerebırakılıncaya kadar misafir edilen köpekler bulunuyor. Işıkkent’te ayrıca doğalortamında kendi başına hayatını sürdüremeyecek olan sakat, yaşlı ve yavruköpekler de bakılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark içinde yer alanVeteriner İşleri Müdürlüğü kliniğinde ise hayvanseverler tarafından sokaktabulunarak ayakta tedavi ve kısırlaştırma ihtiyacı olan kediler geçici olarakmisafir ediliyor. Bilgi almak ve hayvan sahiplenmek isteyenler Işıkkentbarınağının 437 02 07 ve 437 02 08, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ise 293 3980 nolu telefonlarını arayabilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv