Slovenya ve Türkiye arasındaki ticari işbirliği EGİAD’la daha da yükselecek

  • 0
  • 1.107
Yazı Boyutu:

İki ülke arasındakiticari işbirliklerini geliştirmek amacıyla Türk iş dünyasıyla ilişkilerini sıkıtutan Slovenya Cumhuriyeti İstanbul Ticaret Ateşesi Andrej Ferčej, İzmirprogramında EGİAD’ı ziyaret ederek, genç işadamlarıyla temaslarda bulundu.

EGİAD’da düzenlenen toplantıya Slovenya Cumhuriyeti İstanbulTicaret Ateşesi Andrej Ferčej, Slovenya Fahri Konsolosu Mazhar İzmiroğlu, EGİADYönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahu Salgar Kanat,Aydın Buğra İlter ve EGİAD Uluslararası İlişkiler Komisyonu Üyeleri katıldı.

Heyeti ağırlayan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, yabancı heyetlerle sıksık temaslarda bulunduklarını hatırlatarak, Slovenya'dan bir heyeti dernek olarak ağırlamaktan da mutlulukduyduklarını söyleyerek, " Türkiye genç nüfusu, dinamik iş dünyası iledünyada önemli bir pazarı teşkil etmekte. Gelişen sanayisi ile de son dönemindünyadaki en önemli ülkeleri arasında yerini aldı. Slovenya ise konumuitibariyle, gelişen ekonomisiyle Avrupa Birliği'nin en kıyısında yer alanönemli bir lojistik merkezi konumunda. Sırf bu açıdan bakıldığında bile Slovenya Türkiye'nin Avrupa Birliği'neaçılan kapısı olabilir. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi ikiülkenin faydasına olacaktır. Önümüzdeki günlerde Sektör Tanıtım Günleri ve İşZirvesi kapsamında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağız, buorganizasyonda ülkeniz iş dünyasını da görmeyi arzu ederiz ” dedi.

Slovenya Fahri Konsolosu Mazhar İzmiroğlu da yaptığıkonuşmada genç iş dünyasının dinamizmine çok güvendiğini belirterek, iki ülkearasındaki hem dostluk hem de ticari ilişkilerin EGİAD üzerinden daha dayükseleceğine olan inancının tam olduğunu söyledi. 

Slovenya Ticari Ateşesi Andrej Ferčej ise, İzmir’in,sanayisi, ticareti, liman kenti ve turizmiyle Türkiye’nin en önemlişehirlerinden olduğunu vurgulayarak, "İzmir ile Slovenya arasında başlayanbu güzel dostluk ileride büyük bir iş birliğine dönüşecektir diye umuyorum.Slovenya nüfus olarak küçük bir ülke ama emeğini doğru kullanan ve AvrupaBirliği ülkeleri için önemli bir konumda. Türkiye'de üretim yapan firmalarınSlovenya'yı kullanması önemli avantajlar getirecektir. Bugün burada yapılan bugörüşme iki ülke işadamları açısından güzel bir iş birliğinin ilk tohumlarıolacaktır. Organizasyonlarınızda yer almaktan da mutluluk duyarız" dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv