Slüeti Aliağa'yı aydınlattı

  • 0
  • 733
Yazı Boyutu:

AliağaBelediyesi, kentin merkezine yerleştirdiği 6 metrelik Atatürk’ün Kocatepesiluet rölyefi ile vatandaşların takdirini kazandı. İskele Meydanı, Uğur MumcuParkı karşısındaki dev Atatürk silueti görenlerin büyük ilgisini çekiyor. Geceışıl ışıl ortaya çıkan siluet şimdiden Aliağa’nın simge noktalarından birioldu. Aliağa Belediye başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Bu topraklarda bağımsız olarakyaşamayı başta büyük Önder Atatürk ve tüm şehitlerimize borçluyuz. Hem gençkuşaklara Atatürk’’ü tanıtmak hem de Atatürk’e bir saygı ifadesi olarak buçalışmayı yaptık” dedi. 

BELEDİYEDEN 6 METRELİKRÖLYEF
AliağaBelediyesi, kentin en işlek arterlerinden biri olan Fevzipaşa Caddesi, İskeleMeydanına Krom Atatürk Silueti rölyefi yerleştirdi. Uğur Mumcu Parkıkarşısındaki duvara yerleştirilen rölyef, 15 günlük bir çalışmayla tamamlandı.

Atatürk’ünKocatepe sırtlarındaki görüntüsünün tasvir edildiği 6 m yüksekliğinde, 4 menindeki krom rölyef, 2 mm parlak krom malzemeden imal edildi. Duvara 12 cmaralıklarla oturtulan parlak rölyef, modül led ile ışıklandırılarak homojen biraydınlatma sağlandı. 

BAŞKAN ÖMER TURGUT OĞUZ:“ATATÜRK’E SAYGI İFADESİ”
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, rölyef ileAliağa’nın simgesi olacak bir nokta kazandıklarını ifade ederek,“Cumhuriyetimizi kuran ve yaşatan, bu uğurda canını veren Başta Büyük ÖnderAtatürk olmak üzere şehitlerimize minnet ve şükran borçluyuz. Daha önce deSahil bandımıza 25 metre yüksekliğinde, 54 m2 büyüklüğünde bir Türk Bayrağı dikmiştik.Bu topraklarda bağımsız olarak yaşamayı başta büyük Önder Atatürk ve tümşehitlerimize borçluyuz. Hem genç kuşaklara Atatürk’’ü tanıtmak hem deAtatürk’e bir saygı ifadesi olarak bu rölyef çalışmasını yaptık. Atatürk vebütün şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu topraklarda bağımsız olarakyaşamayı Allah bundan sonra da bize nasip etsin. Yaptığımız bu güzel eser kentimizehayırlı olsun” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv