Sokak hayvanları kuduz ve parazite karşı aşılandı

  • 0
  • 1.186
Sokak hayvanları kuduz ve parazite karşı aşılandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçesınırları içinde bulunan sahipsiz sokak hayvanlarına aşı kampanyası başlattı.Bir buçuk ay süren aşı kampanyası 57 mahallede gerçekleştirildi. Kampanyakapsamında 133 sokak köpeği ile 213 sokak kedisine kuduz ve parazit aşısıyapıldı. Başkan Selvitopu aşılama kampanyasının ardından sokak hayvanları içinilçedeki 50 parkın yanı sıra farklı noktalara su ve mama kapları da konacağınısöyledi.

 

Sokak hayvanlarının sağlıklı yaşamaları ve bu hayvanlardanbulaşabilecek hastalıkların önüne geçmek için yapılan aşılama kampanyasıKarabağlar’daki 57 mahallede gerçekleşti. Kampanya kapsamında toplam 346 sokakhayvanı aşılandı. Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindegörev yapan iki veteriner hekim,  hayvanseverlerin getirdiği kedi ve köpeklere aşılarını yaptı. Veterinerler ayrıca,aşılama noktalarına kurulan stantlarda vatandaşlara sokak hayvanlarıyla ilgilibilgilendirme broşürleri dağıttı ve vatandaşların hayvanlarla ilgili sorduklarısoruları tek tek yanıtladı.

 

Sokak hayvanları ve sahipli hayvanlar için Karabağlar’daçeşitli kampanyalar düzenleyeceklerini belirten Karabağlar Belediye BaşkanıMuhittin Selvitopu bu kampanyaların ilkine aşılamadan başladıklarını söyledi.İlçedeki sokak hayvanlarının aşılanmasının sağlık açısından çok önem taşıdığınadikkati çeken Selvitopu, “Sokakta yaşayan hayvanlarımızın sağlığı ve halksağlığını tehdit edecek unsurlara karşı önlem olarak aşılama kampanyasıgerçekleştirdik.  57 mahallemizdemuhtarlıklar kanalıyla gerçekleştirilen bu kampanya kapsamında 346 sokakhayvanı, kuduz ve dış parazitlere karşı aşılandı. Bu aşılamalar hem hayvanlarhem de toplum sağlığı açısından önem taşıyor.” dedi.

 

Sokak hayvanlarına su ve mama kabı
Öte yandan, sokak hayvanlarına yönelik farklı çalışmalar dayapacaklarını belirten Selvitopu, hayvanlar için otomatik sulama kapları veyemek kapları alacaklarını,  kısa birsüre içinde ilçenin çeşitli noktalarına bu kapları dağıtacaklarını vurguladı.Özellikle yaz aylarında sokak hayvanlarının ciddi anlamda su sıkıntısıçektiklerini belirten Başkan Selvitopu, bu sıkıntıyı bir an öncegidereceklerini belirterek, “Sokak hayvanlarına suluk ve mama kapları hazırlatıyoruz.Kısa bir süre içinde hayvanların sağlıklı su ve yiyecek tüketebilecekleri bukapları ilçedeki 50 parkın yanı sıra farklı noktalara dağıtacağız.Vatandaşlarımızla birlikte hayvan haklarına sahip çıkarak, onların doğadarahatça yaşamalarına olanak sağlayacak çalışmalar yapacağız.” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv