SOMA ŞEHİTLERİ İÇİN 301 FİDAN

  • 0
  • 579
SOMA ŞEHİTLERİ İÇİN 301 FİDAN
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Seferihisar Belediyesi, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci anısına 301 fidan dikti.
 
13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'daki kömür madeninde çıkan yangın faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ismi Seferihisar Kocaçay mevkiinde oluşturulan ormanda yaşayacak.
 
Orman Haftası etkinlikleri içerisinde 28 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen fidan dikim töreni Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Soma Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Kurtel, Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Gürhan Özata, Soma'dan gelen misafirler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Törende Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin isimlerinin verildiği 301 zeytin ağacı dikildi.
 
Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Onlar o feci günden beri aklımızdan hiç çıkmadılar. 301 emekçi kardeşimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Onların anısını yaşatmak için buraya bir orman kuruyoruz. Her birinin adına bir zeytin ağacı dikiyoruz. Dilerim uzun yıllar boyu her daim o ağaçlar isimleri ile birlikte yaşamaya devam etsin. Umarım bir daha böyle facialar yaşanmasın“ dedi.     
 
Dikim töreninde Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin selamını ileten Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kurtel; “Değerli başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Maden kazasında yanımızda oldular, Soma’ya gelip bizi ziyaret ettiler, acımızı paylaştılar. Bugün 301 Şehidimiz anısına yapmış olduğu Zeytin ağacı ekim programına katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tunç Başkanın ve Seferihisar Belediyesi’nin yaptıklarına minnettarız “ dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv