Sosyal Demokrat Başkanlar Avrupa Birliği’yle Buluşuyor

  • 0
  • 614
Sosyal Demokrat Başkanlar Avrupa Birliği’yle Buluşuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri, 12. Avrupa Birliği Bölgeler ve Şehirler Haftası’nda Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz,  Avrupa Komiseri Maroš Šefčovič,  Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella, Avrupa Parlamenterleri ve Türkiye Dostları Grubu eşbaşkanları İsmail Ertuğ ve  Artis Pabriks ile Brüksel’de görüşecek. AB bünyesinde çeşitli çalışmalar yapmak ve temaslarda bulunmak üzere AB’nin başkenti Brüksel’e gelen SODEM üyesi Belediye Başkanları ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba AB Komisyonu ve Bölgeler Komitesi tarafından 6-9 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenece kolan, 6000 yerel siyasetçi ve yöneticiyi bir araya getiren “Open Days” etkinliklerine katılacak ve AB kurumları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

 

SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yönetim kurulu üyeleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avcılar Belediye Başkanı Dr. HandanToprak Benli, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve SODEM Onursal Başkanı Av. Selami Öztürk ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 6 Ekim 2014 tarihinde, Avrupa Parlamentosunda, 12:00-13:00 saatleri arasında, Avrupa Parlamenteri İsmail Ertuğ ev sahipliğinde, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella ile bir araya gelecek.

 

Ardından  Avrupa Parlamentosu üyelerini ve SODEM üyesi Belediye Başkanlarını bir araya getiren “SODEM-AP Buluşması”nda, 13:15’de basın toplantısı gerçekleştirilecek ve AB-Türkiye ilişkileri değerlendirilecek.Toplantıda ayrıca SODEM faaliyetleri AP parlamenterlerine tanıtılacak, işbirliği ve diyalog çalışmalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak.

 

SODEM heyeti saat 17:00’de Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile bir araya gelecek.

 

6 Ekim 2014 akşamı saat 20:00’de Avrupa Parlamentosu “Members Salon”da Avrupa Komisyonu üyesi Komiser Maroš Šefčovič, Avrupa Parlamenterleri,Türkiye Dostları Grubu eşbaşkanları İsmail Ertuğ ve  Artis Pabriks ve AP parlamenterlerinin katılımıyla bir kokteyl resepsiyon düzenlenecek.

 

SODEM üyeleri, OPEN DAYS 12. Avrupa Birliği Bölgeler veŞehirler Haftası bünyesinde 27 yerel yönetim ile işbirliği içerisinde 3 konferans düzenleyecek ve ileriye yönelik işbirliği, iyi proje paylaşımı konusunda çalışmalar yapacak. Konferans ve işbirliği konuları, ulaşılabilir sağlık hizmetleri, daha rekabetçi yerel ekonomiler, küçük işletmelerin desteklenmesinde yerel perspektifler olacak.

 

SODEM, sosyal adalet, dayanışma, eşitlik, özgürlükler,demokrasi gibi ortak değerler etrafında üye belediyeleri bir araya getirmektedir. SODEM, misyon olarak kendisine Sosyal Demokrat Belediyelerin işbirliği yapabileceği ortamı geliştirmek ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmayı belirlemiştir. SODEM çalışmalarını 4 başlık altında yürütmektedir.

Üyeleri arasında ve diğer paydaşlar ile iletişim kanalı kurmak ortak işbirliği platformu oluşturmak,

Üye belediyelerinin hedeflerini desteklemek ve savunmak,

Üye belediyelere performanslarını artıracak  hizmetler sunmak,

Uluslararası ve Avrupa seviyesinde temsil.

 

2011 yılından beri faaliyet gösteren SODEM, 30 Mayıs 2014 tarihinde Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Başkanlığında yeni yönetim kurulunu oluşturmuştur.

 

Türkiye, henüz müzakere sürecinde bir ülkede olsa da,  AB içerisindeki yerel yönetimlerin sürdürdüğü yoğun işbirliği çalışmalarına katılma koşul ve imkânına sahip bulunmaktadır. Bu koşul ve imkandan yararlanarak vatandaşa sundukları hizmet kapasitelerini artırmak isteyen SODEM belediyeleri Brüksel’de çalışmalar gerçekleştirmektedirler.

 

SODEM heyeti ikili görüşmelerinde, dernek bünyesinde kurulan, çalışma gruplarının temaları çerçevesinde bilgi alışverişi yapacak ve yeni işbirliği fırsatları oluşturacaktır. Bu çalışma gruplarının temaları kadının sosyal hayatta güçlendirilmesi, kent yoksulluğu, gençlerin istihdama katılımı, göç ve entegrasyon, Trakya belediyeleri, hukuk ve mevzuat işleri, kentsel gelişim ve kıyı belediyeleridir. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv