sosyal yardımda sınır yok

  • 0
  • 1.041
Yazı Boyutu:

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nü 10 milyon liralık dev bütçeyle kuran Bornova Belediyesi, ihtiyacı olan vatandaşlara yardımlarını kesintisiz devam ettiriyor. 2012 yılı içinde 9 bin 500 aileye erzak yardımı yapan, 80 bin parça giysi dağıtan, yaklaşık 8 bin parça eşya yardımı yapan, BELGEM’de 4 bin öğrenciye kurs veren Bornova Belediyesi yeni atılımlarla hizmetlerini sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde Bornova Belediyesi Büyükpark’ta kurulan Gençlik Merkezi’nde üniversite öğrencilerine her gün sıcak yemek verecek, erzak giysi ve eşya yardımları kış aylarında da devam edecek
 
Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla atağa kalktı. 2012 yılında ihtiyaç sahipleri sahipsiz bırakılmadı. 10 milyon liralık bütçeyle verilen hizmetlerden vatandaş da memnun kaldı. Bornova Belediyesi, sosyal hizmet alanında yürüttüğü pek çok projeyle başarısını kanıtladı.
Bornova Belediyesi’nin, dar gelirli vatandaşlara destek olmak için açtığı giysi ve eşya bankası binlerce kişinin yüzünü güldürdü. Son 1.5 yıl içinde yaklaşık 80 bin parça giysi dağıtıldı. Bunlardan 10 bin tanesi yeni giysi ve ayakkabılardan oluştu. Bu hizmetten 5 bin kişi yararlandı. 1000’in üzerinde aileye ise eşya yardımı yapıldı. Dağıtılan eşya sayısı ise 8 bine ulaştı.
 
Bornova Belediyesi ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtımını aralıksız sürdürüyor. Bu yıl dağıtılan erzak paketinin sayısı 9 bin 500’e ulaştı. Engellilere 15 akülü 15 de manuel tekerlekli sandalye verildi. Hasta yatakları dağıtıldı.
Engellilerin sosyal yaşama katılabilmesi için de projeler geliştiren Bornova Belediyesi, kültürel geziler düzenledi. Engellileri klimalı özel araçlarla evlerinden alan Bornova Belediyesi, tekrar evlerine bırakarak sorunsuz bir şekilde çeşitli etkinliklere ve hastane gibi kurumlara gitmelerini sağladı. Yatalak hastalara hasta bezi yardımı da yapıldı. Yaklaşık 500 asker ailesine her ay nakdi yardım yapılıyor.
Bornova’da isteyen herkese bireysel danışmanlık hizmeti de verildi. Çamdibi Kadın Danışma Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Büyükpark’daki Nikah ve Meclis Salonu’nda 500’ün üzerinde Bornovalı uzman psikologlardan bireysel danışmanlık hizmeti aldı. Ayrıca kadın sağlığı eğitimleri düzenlendi.
Bornova Belediyesi’nin Büyük Park’ta kurduğu Gençlik Merkezi’nde üniversite öğrencilerine her gün sıcak yemek dağıtılacak. Gençlik Merkezi’nde üniversite öğrencileri yaşadıkları sorunlarla ilgili destek alabilecek.   
 
Eğitime büyük destek
Bornova Belediyesi'nin lise ve üniversite sınavlarına girecek gençleri ücretsiz olarak hazırladığı dershanesi BELGEM de kurs alan öğrencilerin sayısı 4 bini buldu. Burada öğrencilere, ingilizce ve bilgisayar kursları da verildi.
 
Sosyal yaşama katılıyorlar
Bornova Belediyesi düzenlediği kent gezileriyle kadınların sosyal yaşama katılmasını da sağlıyor. Geçtiğimiz ay başlatılan Kent Gezileri kapsamında her sabah bir mahalleden kalkan otobüsler, kadınları Kemalpaşa’daki Nazarköy ve Çiniliköy’e götürüyor.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “İlçemizde yaşayan tüm yurttaşlarımızın belirli bir düzeyin üstünde yaşam sürmesi için projeler üretiyoruz. Özellikle dezavantajlı kesimlere önemli destekler veriyoruz. BELGEM Dershanemizde 4 bin gencimize ücretsiz hazırlık kursları veriyoruz. Erzak, giysi, aşyü yardımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bunun yanında Ramazan’da iftar yemekleriyle, asker ailelerine her ay verdiğimiz nakdi yardımla, engellilere sağladığımız olanaklarla vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Kadın Sığınma Evimizi kısa süre içinde açıyoruz, burada da önemli bir hizmet vereceğiz. Kent gezileri aracılığıyla da kadınlarımızı sosyal yaşamın içine katıyoruz. Bornova Belediyesi her zaman ihtiyacı olan hemşerilerimizin yanında olacak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv