Sosyalben İzmir’de

  • 0
  • 2.657
Sosyalben İzmir’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İlköğretim çağındaki dezavantajlı çocukları sosyalleştirmeyi ve onların yeteneklerini ortaya çıkartmak amacıyla kurulan Sosyalben Derneği İzmir temsilciliği düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Özel Eğitimden Sorumlu İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şemsettin Ünal, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Ege Bölge Koordinatörü Yücel Yücel, Uğur Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Karaman, Sosyalben Derneği başkanı Kurucusu ve Başkanı Ece Çiftçi, Yönetim Kurulu üyeleri ile İzmir temsilcilik üyeleri ve Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulundan öğrenciler katıldı. 

Özel Eğitimden Sorumlu İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şemsettin Ünal, Enerjik insanların taşın altına elini koyuyorsa başarıyla birlikte sosyal bir fayda da sağlayacağını söyledi. Ünal, “Sizler kanalıyla sosyal sorumluluk projelerinin yapılması bize umut veriyor, cesaret veriyor ve eğitimin, izmir’in emin ellerde olduğuna inanıyorum” dedi.

Uğur Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Karaman Uğur Kariyer Merkezi olarak hem İzmir’de hem de Türkiye’de kendileriyle birlikte yola devam eden öğrencilerin bireysel ve toplumsal bilincini geliştirmek için çalışan sosyalben’i yakından takip eden ve destekleyen biri olarak duyduğu mutluluğu dile getirdi. Karaman, “Öğrencilerimizle çok güzel çalışmalar yapacağınız a inanıyorum. Sizlere büyük bir görev düşüyor. Hepiniz lise döneminden geçtiniz. Lise öğrencilerinin yaşama bakışını biliyorsunuz ve aslında bilinci kazanmak için ne kadar yardıma ihtiyaçları olduğunu biliyorsunuz. Bir yıl sonra hep birlikte öğrencilerimizle birinci yılımızı sergilerimizle kutluyor olacağız.” Diye konuştu.

Sosyalben Derneği Başkanı Ece Çiftçi ise İzmir’e ilk geldiği zaman 4 yıl öncesine ve daha öncesine, hatta 14 yaşına gittiğini belirterek mutluluk ve gururlarını anlatmak için kelimelerin yeterli gelmediğini, gözlerinden anlaşılabileceğini ifade etti.
Çiftçi, “En başından beri bize çok inanan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bizim evimiz, herşeyimiz. İzmir’de ikinci ofisimizi açmak bizi çok duygulandırıyor, çok mutlu ediyor. Biz seyirci değil gönüllüyüz 8 yıl önce tek kişi söylüyordu şimdi çok kişi söylüyor. İzmir’de Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulundan öğrencilerinin sosyal becerilerini geliştirmek için 6 aydır saha çalışması yapıyoruz. Çalışmalarımız hafta sonları düzenli olarak sürüyor. Çalışmalarımız tamamlandığında sonuçların inanılmaz olacağı görülecek” dedi.

Konuşmaların ardından desteklerinden dolayı Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Ege Bölge Koordinatörü Yücel Yücel ve Sosyalben Derneği Başkanı Ece Çiftçi’ye Sosyalben İzmir Temsilciliği adına Sibel Karaduman tarafından plaket verildi. Hazırlanmış olan Sosyalben İzmir Gönüllü ağacına herkesin kurdela bağlamasıyla sona erdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv