Start Aliağa'dan verildi

  • 0
  • 1.028
Yazı Boyutu:

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesitarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen sektör toplantılarına, denizticaretinin yükselen yıldızı Aliağa’dan start verildi.
 
Deniz Ticaret Odası İzmir Şube BaşkanıYusuf Öztürk, Başkan Yardımcısı Kapt. Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyeleri Kapt.Murat Yılmazel ve Kapt. Mihri Çelik, Şube Müdürü Halil Hatipoğlu, Şube MüdürYardımcısı Mahmut Çanka’dan oluşan heyet; Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik,Aliağa Belediye Başkan Yrd. Münir Nurettin Bayram, Aliağa Emniyet Müdürü HasanTuğan, Gümrük Müdürü Cüneyt Çakaloğlu, Aliağa Ticaret Odası Yönetim KuruluBaşkanı Adnan Saka ve Gemi Geri Dönüşüm sanayicileri Derneği Başkanı AdemŞimşek’i makamında ziyaret etti
 
Ziyaretin ardından Aliağa TicaretOdası Seminer salonunda sektör yetkilileri ve üyelerin katılımlarıylatoplantıya geçildi.
DTO İzmir Şubesi Yönetim KuruluBaşkanı Yusuf Öztürk, Aliağa’da faaliyet gösteren üyelerle bir araya gelmektenbüyük mutluluk duyduklarını belirterek, yeni yönetim kurulu olarak Aliağa’yabüyük önem verdiklerini söyledi.
 
Aliağa’nıngelişmeye devam eden bir bölge olduğunu vurgulayan Öztürk, “Aliağa ana limanda Tüpraş tesisleri, Aliağa NemrutKörfezi’nde Petkim Petrokimya tesislerinin yanı sıra İDÇ, Batıçim, Ege Çelik,Ege Gübre, Habaş ve POAŞ iskeleleri ile Nemport ve TCE EGE konteynerterminallerinde yoğun gemi trafiği yaşanmaktadır. Bu bölgede yapılan toplamyükleme ve boşaltma 2012 yılsonu itibariyle 43 milyon 167 bin tonu bulmaktadır.Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Bölgesi’nde ise yine 2012 yılı sonu itibariyle282 gemi sökülmüştür” diye konuştu. 
Konuşmasında, Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından İzmir AlsancakLimanı ile ilgili karara da değinen Başkan Öztürk,  “Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım son demeçlerindeÇandarlı’daki Kuzey Ege Limanı’nın devreye girmesinden sonra İzmir AlsancakLimanı’nın sadece kruvaziyer limanı olarak kullanılacağını açıkladı. Ben bunundoğru olduğunu düşünmüyorum. İleriki günlerde ne olur bilmiyorum, hep birliktegöreceğiz. Öncelikle geniş bir hinterlantı kapsayan İzmir Alsancak Limanı’nınkonteyner taşımacılığında çok önemli bir yeri olduğunu belirtmek isteriz. Sonyıllarda global kriz paralelinde konteyner taşımacılığında düşme olmasınarağmen önemini korumaktadır. Bu limandan yapılan dökme ve konvansiyonel yüktrafiği de önemli rakamlara ulaşmaktadır. İzmir Alsancak Limanı’ndan 2012yılsonu itibariyle toplam 2.349 adet gemi ile 9.301.556 ton yük elleçlenmiştir.Konteyner trafiği 705.097 TEU olarak gerçekleşmiştir” dedi.    
Başkan Öztürk ayrıca Aliağa’da SahilSağlık, Gümrük Muhafaza ve Deniz polisini bir arada toplamak istediklerini vebunun için çalışmaya başladıklarını sözlerine ekledi. 
 Konuşmaların ardından toplantıda sorucevap bölümüne geçilerek sektör temsilcilerinin sorunlarına çözüm arandı. 2saat süren toplantıda gümrük sorunlarından mevzuat ve uygulamada karşılaşılanproblemlere kadar birçok konu değerlendirildi.  
 
 
 
 
  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv