Sualtı Bilim ve Teknolojisi Toplantısı Urla’da Yapıldı

Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Urla’da 20. Su Altı Bilim ve Teknoloji Toplantısı gerçekleşiyor.

  • 0
  • 449
Sualtı Bilim ve Teknolojisi Toplantısı Urla’da Yapıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Urla’da 20. Su Altı Bilim ve Teknoloji Toplantısı gerçekleşiyor.

Toplantıya, Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, Liman Tepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, değişik üniversitelerden gelmen bilim adamları ile öğrenciler katıldı.

Sempozyum Mustafa Koç’a ithaf edildi
Toplantıda konuşan Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, bu toplantının, Su altı Arkeolojisi, Su altı Fizyolojisi, Jeoloji, Jeomorfoloji, Deniz Biyolojisi, Deniz Hukuku, Suya Doymuş Arkeolojik Eser Konservasyonu ve Su altını araştırmada kullanılan yeni teknolojilerle ilgili farklı bilimsel çalışmaların sonuçlarının ortaya konduğu disiplinler arası bir çalışma olduğunu belirtti.

Erkanal konuşmasına şöyle devam etti: “Üç tarafı denizlerle çevrili olan Anadolu’da, denizler ve su altına yönelik olan bilimsel çalışmalar arzu edilen düzeyin altında kalmıştır. Ancak son yıllarda ülkemizde konu ile ilgili yapılan bilimsel çalışmaların yanı sıra, bu konuda lisansüstü düzeyde eğitim veren kurumların ve Araştırma Merkezleri’nin sayıca çoğalmış olması ümit vericidir. Özellikle denizlerimize yönelik her alandaki koruma bilincinin devlet politikası haline dönüşüyor olması, biz deniz ve su altına yönelik çalışmalar yürütenleri sevindirmektedir. Ülkemizde su altı araştırmalarına yönelik en uzun soluklu sempozyum olan Su Altı Bilim ve Teknoloji Toplantısı, Ankara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, İzmir Urla’da bulunan Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bugün ve yarın gerçekleşecektir. Sempozyum, yakın zamanda kaybettiğimiz ve su altına gönül veren değerli insan Sayın Mustafa V. Koç’a ithaf edilecektir.”

Konuşmanın arından toplantı Prof. Dr. Alp Can ise Sualtı Fotoğrafçılığının Bilim ve Sanat Yönlerini anlatan sunumu ve sualtında çekmiş olduğu fotoğraflarının gösterimi ile devam etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv