Suç her yerde suç

  • 0
  • 529
Suç her yerde suç
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sosyal medyada işlenen suçların artmasıyla beraber bunların ispatı ve uygulanan cezai işlem tekrar tartışılır hale geldi. Konu hakkında fikirlerine başvurduğumuz Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güliz Uluç, “İnternet ortamında işlenen suçun  gündelik hayatta işlenen suçtan farkı yoktur. Sosyal medya ortamında işlenen suç bağlamında kullanılan veriler delil olarak kullanılır” diye konuştu.

Sosyal medya trollerine de değinen Prof. Dr. Uluç, dezenformasyon tarzı haberlerin halkı galeyana getirici ve kamu düzenini bozucu nitelikte paylaşılması halinde yetkililer tarafından  hesabı kullananlar  hakkında suç duyurusunda bulunulabileceğini ve gerektiğinde  cezai işlem uygulanabileceğini belirtti.

 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un içeriğinden  söz eden Prof. Dr. Güliz Uluç , “Yasaya göre mağdur  olduğunu iddia eden kişinin internet sitesine erişme zorunluluğu kalmadı. Özel hayat ihlali durumunda kullanıcılar siteye  başvurmadan direkt mahkemeye giderek içeriği sildirebilecek’’ dedi. 

‘”KÖTÜ ŞÖHRET İNSANLARI TEŞVİK EDİYOR”
Son günlerde gündem maddesi olan seri katil Atalay Filiz’le polislerin selfie çekilmesiyle ilgili fikirlerini de belirten Prof. Dr. Güliz Uluç,  Ogün Samast örneğini vererek, “Kötü şöhret insanları bu tarz eylemlere sevk edebiliyor. Polislerin seri katille selfie çekmesi mesleki  açıdan kesinlikle eleştirilecek bir durum” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv