Summer Fancy Food Fuarı’nda STG rüzgarı esti

  • 0
  • 747
Summer Fancy Food Fuarı’nda STG rüzgarı esti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörlerinden su ürünleri sektörü, Amerika pazarını büyütmeyi hedefliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde düzenlenen ve Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri tarafından üstlenilen, Summer Fancy Food Show Fuarı’na katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), son yıllarda ciddi gelişim gösteren ABD pazarında Türk su ürünleri pazarının payını artıracak.

Türk su ürünleri sektörünün bugün 80 ülkeye ihracat yapar hale geldiğini belirten Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, sektörün ihracatın yıldız sektörleri arasında yerini aldığını kaydetti.

Başta levrek, çipura gibi taze, işlenmiş ve dondurulmuş ürünlerin ABD ve Kanada pazarı için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Summer Fancy Food Show’da Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nu temsilen bulunan Yönetim Kurulu Üyesi M.Taner Ciğer, “Bu gibi dünyaca ünlü gıda fuarlarına Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) olarak katılmak ve Türk su ürünlerini tanıtıcı faaliyetler yapmak ihracatımızın artışı için çok önemli. Amerika Birleşik Devletleri, orta ve uzun vadede sektörümüz açısından hem potansiyel talep hem de tüketim alışkanlıkları bakımından çok büyük bir potansiyele sahip” dedi.

STG Yönetim Kurulu Üyesi M.Taner Ciğer sözlerine şöyle devam etti:“2016 Ocak-Mayıs döneminde Türk su ürünleri ihracatımız 9 milyon 911 bin dolar olarak kayda geçti. 2014 yılında Türkiye geneli Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılan su ürünleri ihracatı 19 milyon 337 bin dolar iken, 2015 yılında yüzde 24 artarak 23 milyon 994 bin dolara ulaştı.”

Fuar süresince hem taze olarak levrek, çipura, granyöz, sinarit sergilendi ve ziyaretçilere ikram edildi.

ABD New York’ta, 26-28 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen, Summer Fancy Food Show Fuarı’nda, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı/Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M. Taner Ciğer temsil etti. STG standını Türkiye’nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Türkiye’nin New York Başkonsolos Yardımcısı Serdar Özkan ve Ticaret Ataşesi Özgür Çelikel fuarı ziyaret etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv