SÜPER GENÇLERDEN SÜPER KAHRAMLAR!

  • 0
  • 1.120
SÜPER GENÇLERDEN SÜPER KAHRAMLAR!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Liseliler, insanlığa yardım edecek kendi süper kahramanlarını yarattı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen “3. Dünyayı Kurtaran Süper Kahraman Tasarım Yarışması” sonuçlandı. Gençler, süper güçler ve karakterleri kostümleriyle çizdi, dünyaya umut ve sevgi aşıladı.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) tarafından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen ve 70 farklı katılımcının yer aldığı yarışmada, birinciliği Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi’nden Pınar Kayacan “Este” adlı tasarımıyla kazandı. Yarışmada, ikinciliği Aliağa Anadolu Lisesi’nden Onur Yanık “Köpük” tasarımıyla, üçüncülüğü de Işıkkent Eğitim Kampüsü’nden Damla Akçınar “37”adlı çalışmasıyla aldı.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, birbirinden farklı karakterlerin öğrencilerin hayal gücüyle ortaya çıktığını belirterek, “Gençlerimizin hayallerini insanlığa yardım edecek bir karakter yaratmalarını istedik. Böylece öğrencilerimiz tasarım dünyasına ilk adımlarını attılar. Yarışmamızda, süper güçler ve karakterlerin yanında kahramanların sorumlulukları da öne çıkıyor. Gençlerimiz, güncel ve tehlikeleri konu alan bir hikâye kurgusu eşliğinde insanlığa yardım edecek kendi süper kahramanlarını yarattı” dedi.

‘Sevgi Tohumları Eken ‘ESTE’
Yarışmada birinci olan Pınar Kayacan,  Este adını verdiği kahramanında insanların daha sevgi dolu ve anlayışlı olmasını amaçladığını belirtti. Kayacan, kahramanının özellikleri şu şekilde sıraladı:   “Este, küçüklüğünde aile içi şiddete maruz kalmıştır, bunun sonucunda boynunda yara izleri taşımaktadır. Dileği insanların sevgi dolu ve anlayışlı olmasıdır. Dileğini gerçekleştirebileceğini öğrendiğinde ayaklarının toprakta kök salabilen yapıya dönüştürülmesine izin verir. Teknoloji ve doğadan güç alabilen Este, küçüklerin kalbine sevgi tohumları, büyüklerin kalbine de sevgi çiçekleri yerleştirir. İnsanların sevgi dolu olmasını sağlayarak dünyayı kurtarır.”

‘Hastalıklara Karşı ‘Köpük’’
Yarışmada ikinciliği Köpük tasarımıyla alan Onur Yanık, hastalıklara karşı geliştirdiği Köpük adlı süper kahramanıyla hastalıklara çare olduğunu belirtti. Yanık, “Köpük, hasta çocuğunu kaybeden baba tarafından geliştirilen robottur. Köpük, geri dönüşümü zor olan ve çevre kirliliği yaratan çöpleri enerjiye dönüştürüyor. Mis kokulu köpükler de salan kahramanım, çeşitli bitkiler de yetiştirebiliyor” dedi.

‘Kahramanın adı 37’
Yarışmada üçüncü olan Damla Akçınar da, kahramanının şiddet gören kadın ve kızların çığlığını duyabildiğini, saldırganın mağdurun duyduğu acıyı hissetmesini sağladığını söyledi. Kahraman 37’nin daha sonra kızın hafızasından o anları sildiğini aktaran Akçınar, “Böylelikle dünya daha güvenilir bir hale geliyor. Kahramanımın adını, ‘37’ şeklinde koydum. Çünkü kadınların tacize uğrama oranı yüzde 37” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv