Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Buluşmaları

Sun Tekstil’in, yaygın tedarik ağını yürüttüğü sürdürülebilirlik ilkelerine uyumlamak, tedarikçileriyle birlikte gelişmek için düzenlediği “Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Buluşmaları” gerçekleşti.

  • 0
  • 1.231
Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Buluşmaları
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sürdürülebilir değişim için dijital dönüşümün ve teknolojinin gücünü etkili şekilde kullanan ve daha az doğal kaynak tüketmek amacıyla üç boyutlu tasarım programı ile dijital kumaş kütüphanesini oluşturan Sun Tekstil, tedarik ağını, yürüttüğü sürdürülebilirlik ilkelerine uyumlamak, tedarikçileriyle birlikte gelişmek için yapmış olduğu Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Buluşmaları’nı Wyndham Grand İstanbul Europe’da gerçekleştirdi.  

Açılış konuşmasını yapan Sun Tekstil Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Melis Vekiloğlu, dijitalleşme uygulamaları sayesinde tasarım aşamasından başlayarak üretimlerinin tüm aşamasında döngüsel ekonomiyi temel alan iş modellerini uyguladıklarını belirterek, “Sun Tekstil olarak tüm kurumsal stratejilerimizi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı temel alarak planlıyoruz. Dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik platformu UN Global Compact girişimcileri arasında global şirketlerle birlikte yer alıyoruz. Tedarikçilerimiz ile beraber bir bütünüz ve sizleri sadece denetlemiyoruz aslında çözüm ortağıyız. Bu yüzden şeffaflık ve proaktif iletişim çok önemli. Hep beraber birbirimizden öğrenerek gelişmeli ve insan kaynağımızı yetkinleştirerek geleceğe daha hazır olmalıyız” dedi.

Buluşmada; Sun Tekstil Kumaş Arge Müdürü Bülent Dilek ve Deneyimli Kumaş Tedarik Uzmanı Oğul Zor, kumaş tedarik süreçleri, ürün ve kumaş koleksiyonları hakkında bilgiler verirken, Sürdürülebilirlik Yöneticisi Ayşe Coşar da; 2021 yılında üretimlerinin %60’ını sürdürülebilir hammaddeler ile gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, “2050’ye kadar ürünlerimizin %100’ünü sürdürülebilir hammaddelerden üretmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.  

Sürdürülebilirlik Yöneticisi Utku Varol da Yeşil Mutabakat ve Tekstil Stratejisi Sürdürülebilir Kalkınma Stratejilerini aktarırken, iyi uygulama örnekleri olarak son iki senede tamamladıkları enerji verimliliği projeleri sonucundaki iyileştirmeler sayesinde toplam 92 bin Euro kazanç sağladıklarını ve 6.114 ton CO2 salınımını önlendiğinden bahsetti. 70 hibrit model araçları ile CO2 emisyonlarını %27 oranında azalttıklarını ve Örgü fabrikasının yıllık elektrik ihtiyacının yaklaşık %45’ini tesislerinde yer alan 1.200 kWh gücündeki güneş enerjisi santrali ile elde ettiklerini ekledi.

Çevre ve Teknik Uygunluk Yöneticisi Mesut Kılıç ise; GTW, Higg Fem Uyum Süreçleri ve Çevre Karneleri hakkında bilgiler vererek, “Green to Wear Standardı Inditex üreten ıslak proses tedarikçilerinin çevre performanslarını değerlendirmek için gerçekçi, pratik ölçüler uygulayarak çevre performanslarını ve doğal kaynak kullanımlarını geliştirmeye yardımcı olmak amacıyla oluşturuldu. Sun Tekstil olarak, tedarik zincirindeki firmalarımızı marka standartlarına ve AYM gerekliliklerine tam uyumu hedefiyle Çevre Karne süreçleri kapsamında 3 ayda 1 denetliyoruz.” dedi.

Sosyal ve Teknik Uygunluk Yöneticisi Başak Çoban da; SLCP – Sosyal Karneler hakkında önemli bilgiler paylaşarak, “Sun Tekstil olarak, geliştirerek değeriyle yaratıcı çözümler üretme, yaşam boyu öğrenmeye inanma, tüm tedarikçilerimizle birlikte gelişme ve takdir kültürüne sahip olma hedefini amaçlıyoruz. Amacımız; firma hedeflerimiz ve tüm müşteri beklentilerine uygun sürdürülebilir tedarik zinciri oluşturmaktır. Amacımız doğrultusunda sürdürülebilir tedarikçi değerlendirme süreci, 2020 yılının ikinci çeyreğinde karne sistemi uygulamaya konuldu. Tedarikçilerimize Sosyal Denetim, Teknik Denetim, Çevre Denetimi, Kendini Geliştirme ve Teknik Yeterlilik karnelerini tarafımızdan verilmekte. 3 ayda bir gerçekleştirilen denetimler sonucunda yoğun olarak çalıştığımız tedarikçilerimizle karneleri paylaşılmakta.” şeklinde konuştu.
 
Sun Tekstil A.Ş. Hakkında: Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde 312’nci sırada yer alan Sun Tekstil, kurulduğu1987 yılından bu yana hazır giyim perakende sektöründe faaliyet gösteren global markaların çözüm ortağı olarak kadın giyim koleksiyonları tasarlıyor, üretiyor, tedarik ve satışını gerçekleştiriyor. İzmir ve Manisa’daki iki üretim tesisi ve konfeksiyon tedarikçileri aracılığıyla ayda 3 milyon adeti aşan ürüne imza atıyor, her ay 1500 yeni tasarım geliştiriyor ve üretiminin yüzde 90’dan fazlasını ihraç ediyor. Hizmet sunduğu markaların global ağıyla birlikte ürünleri 100’e yakın ülkede tüketicilerle buluşan Sun Tekstil’in kumaş üreten Ekoten Tekstil unvanıyla İzmir’de ve Sun Textile LTD UK unvanıyla İngiltere’de kurulmuş iki bağlı ortaklığı bulunuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv