TAİDER 3. ULUSAL AİLE İŞLETMELERİ ZİRVESİ İZMİR’DE GERÇEKLEŞİYOR!

  • 0
  • 786
TAİDER 3. ULUSAL AİLE İŞLETMELERİ ZİRVESİ İZMİR’DE GERÇEKLEŞİYOR!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ülkemiz aile işletmelerini bir çatı altında toplayan Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), 3. Ulusal Aile İşletmeleri Zirve’sini 6-7 Kasım tarihlerinde, İzmir’de düzenliyor. Bu yıl “Gurur Verici Geçmişten, Sürdürülebilir Geleceğe” teması ile Swissotel Büyük Efes’te gerçekleşecek olan zirveye, tüm aile şirketi temsilcileri ve gelecek nesillerinin katılımı bekleniyor.

TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sumer Tömek Bayındır, “Cumhuriyetimizle birlikte gelişen genç sanayimizi güçlü ve sürdürülebilir kılmak üzere harekete geçmek ve aile şirketlerinin nesiller boyu devamı için çalışmalar yapmak ülke ekonomimiz için önemli bir sorumluluk ve ihtiyaçtır. TAİDER işte bu ihtiyaçtan esinlenerek kuruldu ve kurulduğu günden bu yana büyük bir ilgi ile karşılandı. Gelenekselleştirdiğimiz Ulusal Zirvelerimiz ile ülkemiz aile işletmelerinin özgün gereksinimleri ve modern yönetim ilkeleri doğrultusunda; bilginin üretilmesi, teşvik edilmesi ve yayılmasını hedefliyoruz. Bunun yanı sıra, aile şirketlerinin kurumsallaşması ve karlı sürdürülebilir büyümesinin desteklenmesi, aileler arasında paylaşım, birliktelik, ilişki ve iletişim ağı imkânlarının oluşturulmasını amaçlıyoruz. Bu yıl yine çok değerli ve önemli konuşmacılar oturumlarda ilham verici paylaşımlarda bulunacak. Ayrıca diğer zirvelerimizden farklı olarak, FBN Dünya zirvelerinde de büyük ilgi gören, üye aile iş yeri ziyaretlerimizi programımıza ekledik. Zirvemizin ikinci günü programında dört farklı sektörde işyeri ziyaretleri yer alıyor. Otomotiv sektöründen Maxion İnci Jant Sanayi, tekstil sektöründen Sun Grup,  boya sektöründen Yaşar Holding DYO ve dekoratif cam sektöründen Cam Merkezi Yorglas işletmesini ziyaret edeceğiz. Yabancı konuk ve konuşmacıların da yer alacağı TAİDER 3. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesine tüm aile şirketlerinin katılımlarını bekliyoruz.”dedi.

Zirvenin ilk günü, 6 Kasım Cuma, tüm katılımcılara açık olacaktır. Açılış konuşmacısı olarak Fortune 500 listesinde yer alan şirketlere danışmanlık hizmeti veren, Oxford Liderlik Akademisi’nden Pedro Langre gerçekleştirecek. Sabah gerçekleşecek oturumlarda Türkiye’nin önde gelen iş ailelerinden Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, “Bir Olmak, Ortak Değerler” konu başlığıyla, “değerler” kavramını aile ve iş boyutunda ele alarak Ülker’in hangi değerler üzerine kurulduğunu aktaracak. Diğer paralel oturumda Dr. Haluk Alacaklıoğlu ve Özler Tarım Genel Müdürü Özbek Özler, “Bir Anayasa Sürecinin Gerçek Başarı Testi” konu başlığında aile anayasası ile ilgili deneyimlerini aktaracaklar.

Öğleden sonraki oturumda, Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden moderasyonunda bir panel gerçekleşecek. Panelin konusu “Aile Şirketleri, İnsanlarımız, Çevre, Yaşadığımız Toplum ve Gelecek Nesiller için Ne Yapıyor?”. Panele katılan aile temsilcileri sürdürülebilirlik çerçevesinde yaptıkları çalışmaları aktarmak üzere yer alacaklar. Panelde, Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü, Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vekili İdil Yiğitbaşı ve AGT CEO’su Mehmet Semih Söylemez yer alacak.
Zirvenin öğleden sonraki paralel oturumlarında, “Aile Varlıklarının Yönetimi, Aile Sermayesinde Stratejik Düzenlemeler, Uzun Vadeli Bakış Açısı” konu başlığıyla Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı yer alıyor. Eş zamanlı olarak, 40 yılı aşkın süredir dünya genelinde iş aileleri ile çalışan ve “Aile Şirketlerinin Küçük Kırmızı Kitabı”nın yazarı David Bork ise “Pozitif Psikoloji Yoluyla Aile İşletmelerinin Değişimi” konu başlığında yapmış olduğu çalışmayı aktaracak. Zirvenin kapanış konuşmasında ise “Sürdürülebilir Gelecek için Aile” konulu araştırmasıyla eğitim danışmanı Polat Doğru yer alacak.

Zirvenin ikinci günü, 7 Kasım Cumartesi sabah aile iş yeri ziyaretlerinin akabinde sadece gelecek nesillere özgü program gerçekleştirilecek. Dr. Gözdegül Başer moderasyonundaki panelde, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın, Yenigün Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Alpagot ve Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nergis Kadooğlu yer alacak. TAİDER Gelecek Nesil Eş Başkanı Kırcılar Deri Yönetim Kurulu Üyesi Berna Kırcı Aşiroğlu, “Değerlerimizle Geldik, Bundan Sonra Nereye?’ konu başlığıyla geçmiş tecrübelerin gelecekteki stratejilerimizi belirlemede ne kadar etki ettiğini irdeleyeceğiz. Aile ve iş değerlerimizi ve geleceğe bakış açılarımızı değerlendirmek üzere tüm gelecek nesil temsilcilerini panelimize bekliyoruz. ”dedi  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv