TANYER İNŞAAT'TAN 2015 YILINDA YENİ PROJELER GELİYOR

  • 0
  • 752
TANYER İNŞAAT'TAN 2015 YILINDA YENİ PROJELER GELİYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye ekonomisinin 2014 yılındaki istikrar ve büyümesinin 2015 yılında da devam edeceğine inandıklarını söyleyen Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, bu gelişmenin inşaat sektörünü de olumlu etkileyeceğini söyledi.

İnşaat sektörünün birçok farklı sektörü besleyen bir özellik taşıdığını dile getiren Tanyer, yeni yaşam alanları yaratmanın önemine dikkat çekerek, Seferihisar ve İnciraltı'nda yeni yatırıma hazırlandıklarını dile getirdi.

Narlıdere'de yapımı devam eden Asma Bahçeler projesini 2015 yılı ortasında sahiplerine teslim edeceklerini söyleyen Münir Tanyer, “İzmir kent merkezi oldukça yoğun bir yerleşime sahip. Kent dışında yeni yaşam alanları kurarak hem yapı tekniği; hem de sosyal anlamda cazip projeler yapmak mümkün. Biz de bu fikirden yola çıkarak ulaşım olanakları zengin, çok temiz bir havaya sahip ve doğayla iç içe bir bölge olan Seferihisar Yelki tarafında yeni bir projeye başlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

2015 yılının ikinci yarısında İnciraltı ve Bayraklı bölgesinde yeni projelerle ilgili çalışmaları başlatacaklarını kaydeden Tanyer, bu yeni projelerle İzmir'e değer katmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Seferihisar'da 80 bin metrekare alan üzerinde 150 - 200 konuttan oluşacak projenin tam anlamıyla sosyal bir tarafı olduğunu anlatan Tanyer, “Evler 2 veya 3 kattan oluşacak.  Hem çocuklu aileler hem de emekliler için uygun bir yaşam konsepti sunacağız. Proje içinde sosyal alanlar, yüzme havuzu, lokaller, kafeterya ve sağlık ocağı olacak. Projenin bir diğer önemli özelliği de yüzde 80 yeşil alana sahip olması ve turizm bölgeleriyle, kent merkezine de ulaşım kolaylığı bulunması” ifadesini kullandı.

Kentsel dönüşümün, eski binaları yıkarak yerine depreme dayanıklı konutlar inşa etmek olmadığını hatırlatan Münir Tanyer, sözlerine şöyle devam etti: “Kentsel dönüşümle ilgili olarak arsa sahipleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Sadece yeni bina yapmak değil, ada bazında planlayarak yaşanabilir konutlar üretmeliyiz. Kentin hali hazırdaki otopark, altyapı, yeşil alan ve sosyal tesislerle, çocuk ve gençlerin yaşam alan ihtiyaçları da karşılanmalı. Bu konuda yerel ve merkezi yönetimin koordinasyonunda İzmirli müteahhitler rol almalı ve bu projeleri İzmirli müteahhitler gerçekleştirmeli. İzmir inşaat sektörü buna hazır ve İzmirli müteahhitler bunu yapabilecek kapasiteye sahip. İzmir'in konut sektöründe parlayan bir yıldız olmasını ve buna bağlı olarak, bu projeleri yerel müteahhitlerin yapmasını çok önemsiyoruz”

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv