Tarih Birimi Çocuklara Yuva Oldu

Bir taraftan yeni merkezler açarak vatandaşlar için yeni buluşma mekanları oluşturan Konak Belediyesi, mahallelerde farklı alanlarda hizmet veren mevcut birimlerini de çok yönlü kullanarak halka hizmet veriyor.

  • 0
  • 536
Tarih Birimi Çocuklara Yuva Oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bir taraftan yeni merkezler açarak vatandaşlar için yeni buluşma mekanları oluşturan Konak Belediyesi, mahallelerde farklı alanlarda hizmet veren mevcut birimlerini de çok yönlü kullanarak halka hizmet veriyor.

Konak Belediyesi'nin Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi Süt Veren Meryem Ana Dua Evi'nde hizmet veren Kent Tarihi Birimi mahalleli çocuklara kucak açtı. Kent tarihine dair araştırmaların yanısıra büyük beğeni toplayan kent gezileri de düzenleyen bir birim olmasına rağmen adeta mahalledeki çocukların boş vakitlerini değerlendirdiği yuva haline dönen merkezde son olarak çocuklar keyifle kitap okusunlar diye mini bir kütüphane oluşturuldu. Aralarında Roman ve Suriyeli çocukların da bulunduğu Konaklı minikler birbirinden ilgi çekici kitapları okuyor, zeka geliştirici oyunlar oynuyor. Evlerinden daha çok zamanı Kent Tarihi Birimi’nde geçirir hale gelen çocuklar için kitap ve eğitici-öğretici çeşitli materyallerin sayısı da gün geçtikçe artırılıyor.

TÜRKÇELERİ GELİŞTİ
Yoksul semtin yoksul ailelerinde yaşama tutunmaya çalışan çocuklar sıcak bir yuvada güven içinde ders çalışıp, yeni dostluklar da kurabiliyor. Başta Suriye olmak üzere özellikle savaşın olduğu farklı ülkelerden kaçan ailelerin çocuklarının da geldiği merkez sayesinde minikler bir arada daha fazla vakit geçirerek hem dostluklarını hem de Türkçelerini geliştiriyor. Kitap okuyan çocuklar bu sayede mükemmel denecek kadar kısa zamanda Türkçe öğreniyor. Merkezin bu hizmeti sayesinde çocukların okul başarılarını da artırdığı gözlendi. Merkez sorumluları, çocukların okuldan sonra Kent Tarihi Birimi'ne geldiğini, derslerini burada yaptığını sonrasında da kitap okuduklarını anlattı. Bunun yanında zeka geliştiren, becerilerini artıran çeşitli oyunlar da oynama fırsatı buluyorlar. Giderek artan ilgi nedeniyle birimdeki bir bölümü çocuklara tahsis ettiklerini dile getiren yetkililer, çocukların ilgisinin kendilerini de sevindirdiğini söyledi. 

BOL BOL KİTAP OKUYORLAR
Kendilerini geliştirebilecekleri bir merkeze sahip olmanın ayrıcalığını yaşayan çocuklar özellikle soğuk kış günlerinde kendilerine sunulan sıcacık ortamda ders çalışmanın mutluluğunu yaşıyor. Merkeze gelen miniklerden biri de 12 yaşındaki Suriyeli Ruvin Kuraycı. 3 yıldır Türkiye'de olmasına rağmen çok güzel Türkçe konuşuyor. Okul açıldığından bu yana 23 kitap okuduğunu mutlulukla dile getiriyor. Roman bir ailenin çocuğu olan Berat Cem Şafak da yaşıtı Ruvin gibi çok kitap okuyan çocuklardan biri. Merkeze gelen çocukların her birinin gözlerinin içi parlıyor. Eğitime, öğrenmeye aç olan çocuklar birim çalışanları tarafından çok seviliyorlar.

PARLAYAN YILDIZLAR OLACAKLAR
Kendilerini çok özel hisseden çocuklar Kent Tarihi Birimi’nde tiyatro ile de tanışmanın ayrıcalığını yaşıyor. Pek çoğu açılan tiyatro kursuna gidiyor ve yakında 'Küçük Kara Balık' isimli oyunla sahneye çıkarmaya hazırlanıyor. Sahneye çıkacak olmanın heyecanı içinde gün sayan minikler, yaşadıkları ayrıcalıkla bir gün kıyı semtin parlayan yıldızı olmayı hayal ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

Arşiv