TARİHE SAYGI’DA BERGAMA’YA ÖDÜL YAĞDI

  • 0
  • 810
TARİHE SAYGI’DA BERGAMA’YA ÖDÜL YAĞDI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel mekansal mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 13'üncüsünü düzenlediği "Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri" törenle sahiplerini buldu. Ödül töreninde UNESCO Dünya Mirası Bergama toplamda 5 kategoride ödüle layık görülerek en çok ödül alan ilçe oldu.

Alınan ödüllere ilişkin gurur duyduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Harcanan emekler ödüllerle taçlanıyor. Bu şekilde anılmak ödüllendirilmek Bergama'ya çok yakışıyor. Bergamalılar adına onur duydum" dedi.

EN ÇOK ÖDÜL BERGAMA'YA
Basmane'de bulunan Aziz Vukolos Kilisesi'nde gerçekleşen ödül törenine Kocaoğlu başta olmak üzere CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Murat Bakan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, siyasi parti temsilcileri, tarihçiler ve vatandaşlar katıldı.

5 kategoride 35 başvurunun yapıldığı yarışmada Tarihi Yapıda Yaşam Ödülü kategorisinde Makbule Çelen Evi (Bergama), Nurdagül Büyükarhan Evi (Bergama), Güray ve Figen Varlık Evi (Bergama), Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım Ödülü: Mehmet Hamdi Uzer Binası (Bergama) Mimari Müellif: L.Bülent Şahin Uygulama: Mehmet Hamdi Uzer’e verildi.  Seçici Kurul ayrıca ‘Yaşayan İnsan Hazinesi' olarak değerlendirdiği Anadolu'nun son karatabağı olan Bergamalı İsmail Araç'a Jüri Özel Ödülü verdi.

Yarışmaya katılımın 21'i merkezden, 14'ü ise Menemen, Foça, Aliağa, Dikili, Kınık ve Bergama'dan gerçekleşti. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Can Binan başkanlığında toplanan Seçici Kurul, 5 günlük değerlendirme ve inceleme gezilerinin ardından ödül almaya hak kazanan projeler belirlendi. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri, Tarihi Yapıda Yaşam, Esaslı Onarım, Emek, Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı, Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik kategorilerinden oluştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv