Tarihte bunun gibi ihanet örneği yok!

  • 0
  • 763
Yazı Boyutu:

İzmirBüyükşehir Belediye Başkan A. Adayı ve Milletvekili Birgül Ayman Gülerİnegöl’de düzenlenen  “Bütün VatanseverlerAtatürk’te Birleşiyor” konulu panele konuşmacı olarak katıldı. İnegöl’egelişinde CHP İlçe Başkanlığını ziyaret eden, İlçe Başkanı Turhan Neşe ve yöneticiler tarafından karşılanan Güler partililerlebir araya geldi. Partililerle sohbet eden, onların görüş ve önerilerinidinleyen Güler, gündemdeki konuları değerlendirdi ve yaklaşan yerel seçimlerinönemine değendi.

Paneloturumunu Sezai Okay’ın yaptığı Devlet Eski Bakanı Ufuk Söylemez, Prof. Dr.Zekeriye Beyaz’ın da konuşmacı olduğu toplantıya İnegöllülerin ilgisi yoğunoldu. CHP’li Gler salona “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları ve yoğun alkışlarlagirdi. İnegöl Belediyesi Sani Konukoğlu Salonu’nda gerçekleştirilen, birçokyurttaşın ayakta izlediği panele CHP ilçe başkanı ve yöneticiler,  İnegöl İşçi Partisi ilçe başkanı, partililer,kitle örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“DenizGezmişlerin asılması siyasi bağımsızlığın yitirildiği olaydır”
Konuşmasınaiktisadi bağımsızlığın siyasi bağımsızlığın temeli olduğuna vurgu yaparakbaşlayan CHP’li Güler, “Benim için Türkiye’nin siyasi bağımsızlığını yitirdiğiolay Amerikan emperyalizmine hayır diyen Deniz Gezmişlerin darağacındaasılmasıdır. Bugün hem iktisadi hem siyasi bağımsızlığımızın yitirildiğine dairen canlı örnek bu ülkenin Başbakanına, Obama’nın  Oval ofisinden beyzbol sopasıgösterilmesidir. Başbakan cumhuriyetin en büyük kazanımlarından ve yükselenpolitikalarından bağımsız ve planlamacı uygulamaları reddetti.  Biz yitirdiğimiz bu kazanımları yeniden inşaetmek mücadele etmek durumundayız” dedi.

“Akıl tutulması”
Kendiülkemizde kendi hükümetimizin tehditleri ile karşı karşıya olduklarını belirtenGüler, “Türk ulusunu ortadan kaldırma cesaretini çıkardıkları yasalarla,yönetmelikle gösterdikler. Türküm ifadesinden rahatsız oldukları için andımızıırkçı – faşist diye adlandırdılar. O kadar ileri gittiler ki andımızın, buulusal belgenin Türküm kısmına şerefsizce ırkçı ve faşist diye saldırdılar. Bizkendi ülkemizde kendi ülkemizin tabelasını valilik binasında görmekistediğimizde polis tarafından coplandık, hakkımızda kovuşturmalar yapıldı.Tarihte bunun gibi ihanet örneği yok. Tarihte görülmemiş türden bir akıltutulması. Bu simgesel işler gerçek, bugün iktidarda bulunan parti anayasadanve Türk vatandaşlığını silmek için partisinin görüşünü komisyondaki partitemsilcilerine teslim etti. Anayasa uzlaşmada AKP – BDP 6. Madde konusundaortak teklif verdi. Bu vatandaşlık maddesindeki Türk sözcüğünü çıkarmak yerineT.C. vatandaşlığı getirmek. İktidar milletvekillerinin çoğunun böyle birolaydan haberi bile yok. Bu da ihanetin belgesidir” dedi.

“Bu milletinadı ne?”
Başbakanınkendine göre milleti var ama bu milletin adı yok ve ortada yürütülen ciddi biroperasyon var diyen Güler sözlerini şöyle tamamladı: “Mustafa Kemal ulusal vebağımsız bir devlet oluşturmak için bu yola çıktığında, Anadolu’da ezici birçoğunlukla kullanılan; tüm etnik kökenlerin düğünde dernekte, pazarda çarşıdakullandıkları konuşma dilinin Türkçe olduğunu gördü. Çünkü Türkçe butoprakların bu toplulukların harcıydı. Burada kurulan büyük beraberliğin mayasıbu nedenle sağlam mayadır. Bugün başbakanın yaptığı gibi, Türkiyemilliyetlerden oluşmuş bir toplum ve Türkü de milliyetlerden biri sayalımanlayışı sakattır. Türk ulusu kavramı siyasi bir tanımdır. Tüm etnik köken vemilliyetleri kucaklayan onların varlığını koruyan ana çatıdır. Bugün Türk ulusuadı ile örgütlenmiş ve Türk devleti olarak anılan ülkemizde, içinde geçen Türksözcüğünden dolayı sadece Türkler tarafından yapılır bir sektör gösterebilirmisiniz? Hangi iş kolu ya da devlet örgütlenmesi, içinde Laz, Gürcü, Kürt,Boşnak, Çerkez ve diğer etnik kökenden gelen yurttaşımızı iş yapamaz diye birörnek gösterebilir misiniz? Bizim siyasi örgütümüzün adı Türk’tür. Bu kana,soya, ırka dayalı bir tanım değildir. Bizim ulusal vatandaşlık anlayışımızAnadolu’nun bin yıllık geleneğinden, birlikteliklerinden kurulmuş, KurtuluşSavaşı’nı da birlikte vermiş ve bağımsız olmuş bir ülkenin yurttaşlığıdır. Türkvatandaşlığı Laz, Gürcü, Kürt, Arap, Türkmen, Yörük diğer tüm etnik kökenlerinçatısı hepsine de kör bakan ve eşit mesafede duran ulusal vatandaşlıktır.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv