TARIM SEKTÖRÜNÜN DEVLERİ AGROEXPO EURASİA’DA BULUŞUYOR

  • 0
  • 811
TARIM SEKTÖRÜNÜN DEVLERİ AGROEXPO EURASİA’DA BULUŞUYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

11-14 Şubat tarihlerinde düzenlenecek, 11. Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı tanıtım yemeği, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, Tarım İlçe Müdürleri, İlçe Ziraat Odası Başkanları, Oda ve Birlik başkanlarının katılımı ile Orion Fuarcılık ev sahipliğinde Kaya Prestige Otel’de gerçekleşti. Fuar; Ege, Akdeniz bölgeleri başta olmak üzere tarım sektörünün A’dan Z’ye tüm sektör temsilcilerini, paydaşlarını bir araya getirirken, uluslararası platformda dünya devlerini de İzmir’de ağırlamaya hazırlanıyor.

TARIM FUARINA TAM DESTEK
Orion Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en köklü ihtisas fuarlarından biri olan Agroexpo Eurasia 11 Şubat 2016 Perşembe günü yeni fuar alanı Fuar İzmir-Gaziemir’de açılıyor. Dev buluşma öncesi yapılan tüm çalışmalar ve etkinlik rehberi yoğun katılımla Kaya Prestige Otel’de gerçekleşen tanıtım toplantısında anlatıldı.  Tanıtım toplantısına;  İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal başta olmak üzere; 9 Şube Müdürü, 26 İlçe Müdürü, 14 Ziraat Odası Başkanı ile İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi, İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gökhan Özdemir, Arisüd Başkanı Melih Kırkpınar, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Müdürü Feridun Azeroğlu, Tagyad Başkanı İsmail Uğural ve çok sayıda Birlik, Oda başkanı katıldı.

Orion Fuarcılık adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Fatih TAN, Türkiye ekonomisinin her yıl gelişen gücü tarım sektörünün, en kapsamlı ve uluslararası tarım ihtisas fuarı Agroexpo Eurasia ile her yönüyle temsil edildiğini belirterek, “bu yıl fuarda uluslararası çalışmalar hız kazanacak. Avrupa ve Balkan ülkelerinden Ortadoğu’ya, Kuzey Afrika’dan Türki Cumhuriyetlere kadar çok geniş bir coğrafyada Türk üreticilerin, iş adamlarının ticari işbirliklerine imza atmasını bekliyoruz” dedi.

Fuar süresince düzenlenecek olan etkinlikleri de değinen Tan, “paneller, gösteriler ve yarışmalar dünya standartlarında hazırlandı. Gösteri ve etkinliklerimiz için Fuarın A4 holünde 5000 metre karelik alan oluşturduk” dedi.

“TARIMIN BAŞKENTİ:  İZMİR”
Toplantıda söz alan Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, “İzmir tarımın başkenti, bu unvanın altını dolduran iddialı tarım fuarının düzenlenmesi üreticinin yeni teknolojiler ile buluşması açısından bir fırsat. Yurt dışında düzenlenen fuarlara imrenerek bakardık. Artık bizde Türkiye olarak fuarcılık alanında iyi bir noktadayız. Ancak katılımcıları cezbedecek etkinlikler yaratmak organizasyon şirketlerinin öncelikli görevi olmalı” dedi.

En büyük ve en verimli ticari platform olarak dikkat çeken AGROEXPO EURASİA’da 49 yabancı ülkeden 134 katılımcı yer alacak. 14 Şubat Perşembe gününe kadar açık kalacak olan fuarda Sera ve Teknolojileri, Tarım Teknolojileri ve Ekipmanları, Sulama Sistemleri, Tohumculuk, Fidecilik, Bitki Besleme ve Koruma, Biyolojik Mücadele, Tarımsal Makine ve Ekipmanları ile ilgili ulusal ve uluslararası söz sahibi ürün ve hizmetler yer alıyor. Fuarı 230 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.


GİRİŞLER ÜCRETSİZ
Girişin ücretsiz olduğu İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 11 - 14 Şubat 2016 tarihleri arasında 10.00 - 18.00, 14 Şubat 2016 Pazar günü ise 10.00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Online Davetiye için www.orionfuarcilik.com.tr

FUAR İZMİR’E ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ

Orion Fuarcılık tarafından organize edilen, şehrin dört farklı noktasından kalkan ücretsiz servis araçları fuar ziyaretçilerine ulaşım kolaylığı sağlıyor.
Havalimanı
Gaziemir Semt Garajı (İzban İstasyonu)
Ramada Encore Hotel (Balçova)
Hilton Oteli
Noktalarından fuar alanına sefer yapacak olan ücretsiz servisler için http://www.agroexpo.com.tr/ adresinden detaylı bilgi alınabilir.


ETKİNLİK REHBERİ

•    EN SON MODEL TRAKTÖRLERİ İLK KEZ AGROEXPO’DA

2016 model yeni üretim traktör modelleri, uzmanları tarafından ziyaretçilerimize tanıtılacak. Bahçe ve tarla tipi her beygir gücü aralığında, 26 yeni modelin sunulacağı etkinlik, oluşturulan 2000 kişilik tribün alanından izlenebilecek. 11- 13 Şubat tarihlerinde düzenlenecek etkinlik Bereket TV’den canlı olarak yayınlanacak.

•    YENİLİKÇİ TARIM MAKİNALARI SUNUMU

4 büyük holde sergilenecek olan Tarım makinalarını ile eş zamanlı olarak A4 etkinlik alanında tarım makinaları üzerine yapılan icatları sunulacak. Bu etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından akademisyen, öğrenci ve sanayiciler katılacaklar. Seçici kurulun yapacağı değerlendirmeler sonucu dereceye girenlere ödülleri dağıtılacak.

•    2. ALTIN ÇAN İNEK GÜZELLİK YARIŞMASI

Türkiye’nin seçkin çiftliklerinden özenle seçilerek fuara getirilecek olan özel süt inekleri 4 gün boyunca güzelliklerini sergilemek için podyumda yarışacaklar. 1. 2. 3. laktasyonda toplam 21 ineğin katılacağı bu yarışmada 1. olan güzel özel olarak üretilen “Altın Çan”nın ve para ödülünün sahibi olacak.

•    KOYUN KEÇİ GÜZELLİK YARIŞMASI

Geçtiğimiz sene İzmir Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa düzenlenen 1. Koyun ve Keçi güzellik yarışması renkli dakikalara sahne oldu. Seçkin çiftliklerden seçilen 100 küçükbaş hayvanın yarıştığı etkinlikte dereceye girenlere “Altın Çan”ları taktim edildi. Fuarın 3. günü olan 13 Şubat 2016’da
2.si gerçekleşecek olan yarışmaya tüm ziyaretçilerimiz davetlidir.


•    IRK TANITIMLARI
İzmir Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği tarafından 6 boğa ırkı en seçkin örnekleri ile ziyaretçilere tanıtılacaktır. Türkiye Yerli Köpek Irklarını Koruma ve Tanıtma Federasyonu tarafından düzenlenecek kangal ve diğer köpek ırkları tanıtımı yine yoğun ilgi görecek.

•    EĞLENCELİ YARIŞMALAR - EĞİTİCİ PANELLER
Fuarın 4 gününde de katılımcıları ve ziyaretçileri kaynaştıran değişik etkinlik ve yarışmalara yer veriliyor. Katılımcılar arasında düzenlenen ve geçtiğimiz sene Tümosan Traktör’ün kazandığı “Oğlak Yeme Yarışması” ‘nın 2.si 13 Şubat 2016 günü etkinlik salonunda yapılacaktır. Ayrıca boğa simülatörü ve yoğurt yeme yarışması gibi eğlenceli etkinlikler siz değerli ziyaretçilerimizin katılımını bekliyor.

•    DÜNYACA ÜNLÜ TOHUM PROFESÖRÜ AGROEXPO’YA GELİYOR...
1.    Hazera Tohumculuk ve Tarım Türk Dergisi işbirliği ile dünyaca ünlü Profesör Yaron Giras tohum sektöründeki son gelişmeleri paylaşacak.
2.    Sweet serisi kiraz çeşitleri; Bologna Üniversitesi tarafından geliştirilen Parlar Fidancılık tarafından Türkiye’de yayımı yapılan erken hasat edilen ve ihracat kalitesinde 5 kiraz çeşidi öğretim üyesi Marco Bertolazzi ve Halil İbrahim Saygı’nın sunumlarıyla yer alacak.
3.    Budama teknikleri konusunda uzman ve Elma Tarım firması sahibi Abdullah Kankaya tarafından verilecek canlı anlatımlar siz değerli ziyaretçilerimizin dikkatine sunulacak.

•    BU SOKAKTAN BAL DAMLAYACAK
Türkiye Arıcılar Birliği desteği ile fuarın A-3 salonunda Arıcılık İl Birlikleri ve sektöre hizmet veren firmalara ayrılmış özel bir sokak bulunmaktadır. Dünya Arıcılık Birliği Başkanı Philip McCabe’de fuara katılarak bilgilerini paylaşacak. Ayrıca etkinlik salonunda Arıcılık Sektörü çalışanlarının dikkatini çekecek paneller, eğitici gösteriler yarışmalar ve şovlar düzenlenecektir. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv