Tarıma destek devam

Kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla çiftçilere destek veren Bornova Belediyesi, üreticilere yaptığı meyve fidanı dağıtımlarına devam ediyor. Mart ayına kadar devam edecek olan dağıtımlarla 5 bin fidan toprakla buluşacak.

  • 0
  • 1.608
Tarıma destek devam
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla çiftçilere destek veren Bornova Belediyesi, üreticilere yaptığı meyve fidanı dağıtımlarına devam ediyor. Mart ayına kadar devam edecek olan dağıtımlarla 5 bin fidan toprakla buluşacak. Dağıtımlar Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer tarafından köy yerleşkelerine giderek yapılıyor. 

Kırsal kesimdeki üreticiyi desteklemek ve tarımsal çeşitliliği zenginleştirmek adına yapılan dağıtımlar köy yerleşkesi olan 12 mahallede muhtarlar aracılığı ile gerçekleşiyor. Muhtarlara teslim edilen zeytin, kiraz, iğde ve Bornova’nın coğrafi işaretli misket üzümü gibi birçok çeşit fidan üreticilere hediye ediliyor. 

Tarımın gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Taşer, “Çiftçilerimizin üretimlerini arttırmaları ve daha kaliteli hale getirmeleri için projeler üretiyoruz. İmkan olan tüm alanlarda da sürdürülebilir tarım yaratmak için destek oluyoruz. Aynı zamanda son günlerde yaşadığımız doğal afetlerde ağaçlandırmanın ne kadar önemli olduğunu herkese gösterdi. Bizde üreticilere dağıttığımız fidanların yanında ilçe geneline yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ile de daha yeşil bir Bornova yaratmak istiyoruz” dedi. 

Muhtarlardan teşekkür
Fidan dağıtımları Kayadibi, Çamiçi ve Eğridere Mahalleleri ile devam etti. Kayadibi Mahalle Muhtarı Azime Işık, Çamiçi Mahalle Muhtarı Süleyman Şeker ve Eğridere Mahalle Muhtarı Hüseyin Şeker’de Bornova Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla her zaman yanlarında olduklarını belirterek, fidanlar için teşekkür etti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv