Tarımın kalbi bu fuarda atacak

  • 0
  • 1.367
Yazı Boyutu:

Tarım sektörünün öncü kuruluşlarını biraraya getiren AgroExpo Eurasia Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, Kültürpark’ta 8’nci kez kapılarını açtı. 4’ncü AnimalExpo Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı ile birlikte açılan fuar, 20-23 Eylül tarihleri arasında ziyaretçi kabul edecek.

Yoğun ilgi gören fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, İzmir’in fuarlar ve kongreler kenti olma hedefi doğrultusunda düzenlenen fuarların kentin önünü açtığını kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’deki 16 büyükşehir belediyesi içinde Tarım, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’nı kuran ilk belediye olduğunu hatırlatan Aydoğan, üreticiyi her konuda desteklerini belirtti. Göreve geldiklerinden bu yana, 8 yıldır çiçek, süt başta olmak üzere bir çok üreticinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklendiğini söyleyen Aydoğan, “Tire’deki süt üreticisi ile Bayındır’daki çiçek üreticisinin geldiği durum ortadadır. İlköğretim okullarında gerçekleştirdiğimiz süt kampanyamızdan sonra, şimdi de ‘Süt Kuzusu’ projesi ile 0-5 yaş çocuklarımızın evlerine süt dağıtıyoruz. Üreticimizin ürününün kalitesini korumak için ova yollarını son sürat asfaltlıyoruz” dedi. ‘Tarım ve hayvancılık olmadıkça bir ülkenin kalkınamayacağının bilincindeyiz” diye konuşan Dr.Sırrı Aydoğan, “Bu fikrimizi, icraata geçirmek için çalışıyoruz. Kurduğumuz toprak ve yaprak analiz laboratuvarının yanısıra, Yarımada ve Efemçukuru’nda da organik tarımı destekleyen çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bostanlı’daki organik pazarımız faaliyetine devam ediyor. Tarım olmazsa, üretim olmazsa hiç bir şey olmaz. Bu fuarlar, aynı zamanda bir çalıştay ve bilgi alışverişi, tanışma vesilesidir. İnanıyorum ki, Tarım Fuarı her yıl yükselerek devam edecektir” dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise, tarım sektörünün sorunlarına değindiği konuşmasında köylünün 25 milyon dönüm arazide üretimden vazgeçtiğini söyledi. Son 10 yılda ilk kez Kurban Bayramı için hayvan ithalatı yapıldığını, Osmanlı’dan bu yana ilk kez saman ithal edildiğini belirten Günaydın, koyun, keçi ve büyükbaş hayvan varlığının da 1980’den bu yana hızla düştüğünü dile getirdi. Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şunu söyleyeyim Türkiye’de çiftçi desteklenmiyor, köylü öldürülmek isteniyor, çiftçi vergilendiriliyor. Köylünün toprağına, hayvancılık işletmelerine yeni zenginler el koyuyor. Tablo bu kadar basittir”
 
Açılışta TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi ve Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Ali Aşlık, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan, Tarım Gıda ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yeşil ile Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından, katılımcılar açılış kurdelesini hep birlikte kesti. Fuarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin standı katılımcılardan büyük ilgi gördü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

Arşiv