Tatilcilerin rotası Dikili oldu

  • 0
  • 814
Tatilcilerin rotası Dikili oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Birbirinden özel doğal güzelliklerini yılın 12 ayında misafirlerine farklı renklerde sunan Sevginin Kenti Dikili, bayram tatili içinde yerli-yabancı turistlerin en gözde tercihlerinden biri oldu.

Güneşi, kumsalları, masmavi denizi ve jeotermal kaynaklarının yanı sıra eşsiz tarihi dokusu, kültürel ve doğal güzellikleriyle dört mevsim yerli-yabancı turistlerin gözdesi olan Sevginin Kenti Dikili, Kurban Bayramı tatilinde de misafirlerine unutamayacağı anlar yaşatmaya hazır.

Yaz Sezonunda da Yoğun İlgi Gördü
Özellikle son iki yıldır yaz sezonunun gözdesi olan Dikili ilçesi, yaz sezonunun uzatmalı son günlerine denk gelen Kurban Bayramı tatilinde de yerli ve yabancı turistlerin tercihinde ilk sırayı aldı. Jeotermal kaynakları, Çandarlı Kalesi, Kalem Adası, Nebiler Şelalesi, Bademli Bölgesi, Karagöl Krater Gölü ile dünyanın en küçük ada kilisesi Aya Nikola Kilisesi kalıntılarını sınırlarında bulunduran Dikili ilçesi, Kurban Bayramı tatilini mistik bir ortamda huzurla geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri oldu.

Eşsiz Güzellikteki Koylara Tekne Turu
Kente konuk olan yerli ve yabancı turistler özellikle Kalem Adası, Çandarlı, Denizköy, Bademli, Nebiler ve Karagöl bölgelerinde temiz havayı ve doğayla bütünleşen güzellikleri huzurla koklarken özellikle Bademli, Denizköy ile Çandarlı bölgesinin balık ağırlıklı mutfak kültürünü lezzetine ulaşmak ve yöreye özgü meşhur Koruk Suyunu tatmak için bölgeye akın ediyor.  47 km'lik kesintisiz deniz kıyısıyla bayram tatilinde sakin, huzurlu, kafa dinlemek için harika bir seçenek olan Dikili'de mavi ve yeşilin buluştuğu eşsiz güzellikteki koylara gerçekleştirilen tekne turları ile güneşin batışını izlemek ilçeye gelen turistlerin en çok tercih ettiği konuların başında geliyor.

“Dikili’nin Doğal Güzelliklerini Yerinde Yaşamalısınız”
Maviyle yeşilin kucaklaştığı muhteşem bir kent olan Dikili'ye ilginin her geçen gün daha da arttığını belirten Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, yaptığı açıklamada, bayram tatilinde huzuru ve güzelliği arayan herkesi Dikili'ye davet etti. Kentin turizm potansiyelini üst seviyelere çıkarmak için gece-gündüz demeden çalıştıklarını belirten Tosun, "Harika denizi, güneşi, kumsalı ve doğal güzellikleri ile adeta cennetten bir köşe olan Dikilimiz'de gerçekleştirdiğimiz yatırım ve projelerle turizm potansiyelini 12 aya çıkarmak en büyük hedefimiz. Yoğun geçen ve son günlerinizi yaşadığımız yaz sezonuyla birlikte şimdi de ilçemizde bayram tatili dolasıyla misafirlerimizi ağırlıyoruz. Yaz sezonundaki yoğunluk bayram tatilinde de  devam ediyor. Zaten belediye olarak hazırlıklarımız tamam. Hizmete açtığımız Sosyal Tesislerimiz ilçemizde büyük bir eksikliği giderdi. 9 gün sürecek bayram tatilinin diğer günlerinde de, ardından gelen günlerde de tüm doğaseverleri Kalem Adası, Çandarlı, Denizköy, Bademli, Nebiler ile Karagöl'ü ziyaret etmeye ve  keşfedilmeye hazır diğer doğal güzelliklerimizi yerinde yaşamaya davet ediyorum. Eminim ki, konuklarımızın Dikilimiz'de geçirecekleri tatil onlara büyük mutluluk ve güç sunacaktır' dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv