Tay Park ailesi genişliyor

  • 0
  • 899
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi’nin örnek şehircilik uygulaması TayPark’ın sevimli hayvanlarının türleri artıyor. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğütarafından özel hazırlanan program çerçevesinde parkın yeni konukları iguana,keklik ve sülünler oldu. Park içerisinde bulunan süs havuzu da yenidendüzenlenerek renkli balıklar konuldu.

Çocuklara hayvan sevgisini kazandırabilmek amacıyla özeltasarlanan Tay Park’ın evcil hayvan bölümünde cüce keçi, Karaman koyunu,tavşan, Peç tavuğu, güvercin bulunuyor. Padokta ise sürekli minik atlardolaşıyor. Parkta ayrıca down sendromlu çocukların tedavisi amacıyla “atlıterapi” de uygulanıyor.

Sokak köpeklerinin sahiplendirilmesi için stand da bulunanTay Park’ta hayvan çeşitliliğinin arttırılması için hazırlıklar yapıldı. İlkolarak Karşıyaka Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından üretimiyapılan Kınalı Keklik yavruları ve dört çeşit sülün yavrusu özel kafeslerinekonuldu. iki adet iguana da, özel hazırlanan kafeslerinde yerlerini aldı.

Parka gelen çocukların farklı hayvanları tanıması ve onlarhakkında bilgi alması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında sürekli yenilikleryaptıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Kent içinde,apartmanlara sıkışıp kalan çocuklarımıza doğal ortamı yaşatmaya çalışıyoruz.Çocuklar bu parkta farklı hayvanları görüp sevebiliyor, atlara binebiliyor.Yeni hayvanlarımızla çocuklar daha da farklı türleri tanıyabilecek. Yeni misafirlerimizleTay Park Ailesi biraz daha genişlemiş oldu” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv