Tay park’a 350 bin ziyaretçi

  • 0
  • 700
Tay park’a 350 bin ziyaretçi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Mavişehir’deki Tay Park, çocuklarıyla birlikte hemeğlenmek hem de dinlenmek isteyen hayvanseverlerin uğrak noktası oldu. Atlarınyanı sıra evcil ve sürüngen pek çok hayvanın da bulunduğu tesisi son bir yıldayaklaşık 350 bin kişi ziyaret etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin MutluAkpınar, hem yetişkin hem de minik hayvanseverler için İzmir’in en güzeltesislerinden biri olan Tay Park’ı daha da geliştireceklerini söyledi.

80 BİN ÇOCUĞUN AT KEYFİ

Karşıyaka Belediyesi tarafından 2010 yılında Mavişehir’defaaliyete geçirilen Tay Park, son bir yılda, büyük kısmını çocuklu ailelerinoluşturduğu yaklaşık 350 bin konuğu ağırladı. 3-13 yaş aralığına yönelik olarakücretsiz sunulan ata binme imkanından ise 80 bin çocuk yararlandı. 5 adet ponyat, 1 adet İngiliz atı, 4 adet shetland pony’nin bulunduğu Tay Park’taki evcilve sürüngen hayvan bölümleri ise hem yetişkin hem de miniklerden yoğun ilgigördü.

 

SÜRÜNGEN BARINAKLARI

Koyun, keçi, tavuk, tavşan, güvercin gibi türlerin bulunduğuevcil hayvan bölümü ile iguana, piton yılanı, boa yılanı ve sakallı ejderlerinbulunduğu sürüngen barınaklarını ziyaret eden vatandaşlar, tüm bu hayvanlarıdokunarak sevebilmenin keyfini yaşadı. Tesisteki geniş yeşil alanda ise yılboyunca pek çok renkli etkinlik gerçekleştirildi. Özellikle etkinlikzamanlarında, halkı bilinçlendirmek amacıyla açılan hayvan sahiplendirme standıaracılığıyla da pek çok kedi ve köpeğe yeni yuva bulundu.

 

OTİZME ATLA TERAPİ

Otizmli Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) ileotizmli çocuklarla ilgili olarak yapılan işbirliğinden de oldukça başarılısonuçlar elde edildi. ODER'in eğitmenlerinin hazır bulunduğu atla terapiçalışmalarından 100'e yakın otizmli çocuk yararlandı. Hiçbir ücret alınmayanatla terapi için okulların açılacağı dönemde yeni kayıtlar alınacağıbelirtildi.

 

DOĞA VE HAYVAN SEVGİSİ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yaklaşık14 bin metrekare arazi üzerine kurulu olan tesisimiz Tay Park, İzmir’in engüzel mekanlarından biri. Burayı, ailece keyifli vakit geçirilebilecek bir mekanolmasının yanı sıra, çocuklarımıza doğa ve hayvan sevgisi aşılanmasına hizmetetmesi açısından da çok önemsiyoruz. Özellikle otizmli çocuklarımıza sunulanücretsiz atla terapi imkanı çok değerli bir hizmet. Burayı daha da geliştirmeyihedefliyoruz. Öncelikle de tesisimizi yeni oyun alanlarıyla donatacağız”dedi. 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv