Tekstil Mühendisliğinden sektöre çağrı

  • 0
  • 626
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ÖğrenciTopluluğu tarafından düzenlenen, 11.Ulusal Tekstil Mühendisliği ÖğrenciKongresi (UTMÖK) Kuşadası Efes Sürmeli Otel’de yapıldı. 17 üniversiteden 600öğrencinin katıldığı kongre, her yıl tekstil mühendisliği bulunan farklı birüniversitenin bünyesinde düzenleniyor. 3 gün süren kongrede, tekstil sektörününsorunları, istihdam olanakları ve geleceği tartışıldı. Kongrede, tekstilsektöründe mühendis ihtiyacı ve ücretleri da ala alındı.

Kongrenin açılışında konuşan Dokuz Eylül ÜniversitesiMühendislik Fakültesi Tekstil Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevil Yeşilpınar, dünyaile entegre, kaliteli, ekip ruhuyla hareket eden, Atatürk ilkelerine bağlı gençbeyinleri tekstil sektörüne kazandırdıklarını ifade etti. Tekstil vekonfeksiyon sektörünün Türkiye’nin lokomotifi olduğunu belirten Prof. Dr.Yeşilpınar, Türkiye’nin tekstilde 27,7 milyar dolar ihracat, 12,5 milyar dolarithalat yaptığını vurguladı. Prof. Dr. Yeşilpınar, “Ülkemizde, tekstilsektöründe 60 bin işyerinde 2 milyon kişiye istihdam sağlanıyor. Yarattığıkatma değer ve sağladığı istihdamla çok önemli bir sektördür. Şu anda 17üniversitede, bin öğrenci tekstil alanında eğitim alma şansına sahip” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi DekanYardımcısı Prof. Dr. Gürcan Konak ise Tekstil Mühendisliği Bölümü ÖğrenciTopluluğu tarafından gerçekleştirilen kongreyi çok başarılı bulduğunu ifadeetti. Prof. Dr. Konak, Mühendislik Fakültesi bünyesinde 16 öğrenci topluluğununbaşarılı faaliyetler gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:“Fakültemizde 11 bölümde 7 bin öğrenci eğitim alıyor. 10 bin metrekarelikkapalı alanda eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tekstil sektörü, Türkiyeekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. Türkiye ihracatının yüzde 20’sinitekstil sektörü sağlıyor. Genç ve dinamik bir nüfusa sahip ülkemiz için,tekstil sektörünün sağladığı istihdam olanakları çok önemlidir. Tekstil sektörütemsilcilerinden, maliyet rakamlarını düşürmek için tekstil mühendisliğiücretlerini düşürmemelerini istiyorum. Kalite ve dünya ile rekabet edebilmekiçin mühendislere çok ihtiyacınız var” dedi.    
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv