Temizlik işçilerine domuz gribinden korunma yolları anlatıldı

  • 0
  • 762
Yazı Boyutu:

Domuz gribi vakalarının dünya ve ülkemiz gündemini meşgul ettiği bu günlerde Konak Belediyesi vatandaşlara yönelik uyarıcı çalışmalarından ardından riskli gruplar içinde yer alan temizlik işçilerini eğitim seminerleri ile bilinçlendiriyor.
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, mayıs ayında  “ Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Çağrı Buke’nin deneyiminden ve bu konudaki birikimlerinden yararlanarak seminerler düzenlediklerini hatırlattı. Bundan beş ay önce domuz gribi olaylarının seyrini izlediklerini, vatandaşlara ve öğrencilere yönelik eğitici,uyarıcı çalışmalar başlattıklarını ifade eden Başkan Tartan ” Domuz Gribi ülkemizde de insanlar arasında endişeler yaşanmasına  neden oldu. Biz de yerel yönetimler olarak halkımızın sağlığına azami özeni göstermek zorundayız. Prof. Dr. Çağrı Büke bulaşıcı hastalıklar konusunda dünyaca tanınan bir isim. Birlikte çalışma kararı aldık ve bunu hemen uygulamaya koyduk. Belediye olarak domuz gribini tanıtan ve nasıl önlem alınması gerektiğini anlatan broşürler  bastırdık. Kadınlara ve çocuklara yönelik olarak başlatılan bu uygulamayı tüm semtlerimizde sürdürdük. Vatandaşlara domuz gribine karşı korunma yöntemlerini öğrettik.  Bir vatandaşımıza dahi zarar  gelmesini istemeyiz. İnsanlarımıza panik yaşatmadan neler yapılması ve nasıl önlemler alınması gerektiğini anlatıyoruz “dedi.

Yaptıkları iş gereği her türlü enfekte atıkla karşılaşan ve riskli gruplar içerisinde yer alan temizlik işçilerine, domuz gribinden korunma önlemleri konusunda eğitim verilmeye başlandığını vurgulayan Tartan,  600’ü aşkın temizlik işçisine domuz gribi konusunda yararlı bilgiler aktardıklarını ifade etti. Tartan, Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Doktor Filiz Gümeli’nin  domuz gribinden korunma yollarını işçilere anlattığını söyledi.
Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Filiz Gümeli seminerde yaptığı konuşmada, hijyenik koşullara uyulması gerektiğini belirtti. Gümeli,” Kalp hastalığı, diyabet ve bronşit gibi hastalıklar ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bu hastalığın salgın haline gelmesinin önlenmesi için en önemli şey hijyen tedbirlerini almaktır.Riskli alanlarda maske takmamız, bulunduğumuz yerleri havalandırmamız, ellerimiz çok sık yıkamamız ve gerekli önlemleri almamız önemlidir “dedi.
               
Sağlık Bakanlığı’nın aşı getirdiğini ve  Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği riskli grupların aşılanması gerektiğini anlatan Gümeli şöyle devam etti: “ Gebeler, 6 ile 25 yaş arası gençler riskli gruplar olarak kabul ediliyor. Aşı çalışmalarını bakanlık yakında yapmaya başlayacak. Genel grip önlemleri, destekleyici tedavi, dinlenme, şiddetli olanların doktora başvurması öneriliyor. Özellikle temizlik işçilerimiz riskli gruplardır. Her türlü enfekte atıkla karşılaşabiliyorlar. O nedenle koruyucu malzeme kullanımı, koruyucu önlemleri almaları, hijyene dikkate almaları, elleri yıkamaları, duş almaları, eldiven kullanmaları çok önemlidir. Bu konuda kendilerini eğiteceğiz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleri

EGİAD’dan 23 Nisan Mesajı

Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!

23 Nisan’da Belediye Başkanı Kaan Bağçivan oldu

Eskinazi'den 23 Nisan mesajı

Seferihisar’da 23 Nisan coşkusu

Arşiv