Tepecik’te Denge Ünitesi Açıldı...

  • 0
  • 1.381
Tepecik’te Denge Ünitesi Açıldı...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağılk Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği bünyesinde, baş dönmesi (vertigo) rahatsızlığının tanı ve tedavisine yönelik hizmetlerin verileceği “Denge Ünitesi” açıldı.

İzmir’deki kamu hastanelerinde ilk olan ünitede son teknoloji Video Head İmpulse (vHIT) cihazı ile yapılan testler ile iç kulaktaki denge sistemi ve kulaklardaki denge kanalları objektif olarak değerlendirilip test edilecek. Uygulanan manevralar ile de hastalığın yeri hakkında bilgi edinilip tanı konularak gerekli rehabilitasyon egzersizleriyle hastalar kısa sürede sağlığına kavuşacak. Denge Ünitesi'nde, KBB Uzmanı Başasistan Op. Dr. Gülay Güçlü Aslan, KBB Uzmanı Başasistan Doç. Dr. İlker Burak Arslan ve Odyolog Merve Usta tarafından randevu sistemiyle pazartesi günleri hastalara hizmet verecek.

Ünitenin açılışı nedeniyle düzenlenen törene İzmir Konak İlçe Ak Parti Başkanı Temel Yıldırım, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Kuzey bölgesi hastanelerinin yöneticileri ve hastane çalışanları katıldı.

Günümüzde baş dönmesi şikayeti ile hastanelere başvuran hasta sayısının göz ardı edilemeyecek kadar çok olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. İbrahim Çukurova “Baş dönmesi (vertigo) rahatsızlığında her ne kadar Göz, Psikiyatri, Nöroloji, Radyoloji ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon branşları ile multidisipliner bir çalışma gerekse de hastaların çoğu KBB Kliniği’ne odaklanmakta. Artan talebi karşılamak amacıyla açılan ve özel geliştirilmiş inceleme enstrümanları ve pozitif testler ile kısa sürede etkili tanı ve tedaviye yönelik hizmetler ile hastaların rehabilitasyonunun sağlanacağı ünitenin kurulmasına destek veren hastane yöneticilerimize KBB Kliniği adına teşekkür ederim” dedi.

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut da "Baş dönmesinin tanı ve tedavisine yönelik özelleşmiş merkezler maalesef ülkemizde yetersiz. Hastanemiz bünyesinde açtığımız ünite, İzmir'de kamu hastaneleri içerisinde ilk olacak. Baş dönmesi basit gibi gelebilir ancak tanısı ve tedavisi zor, aynı zamanda sosyal yaşamı da güçleştiren bir semptom olduğu için insan hayatını oldukça zorlaştırıyor. Bu sebeple bu tarz özel merkezlere ihtiyaç var. Teknik alt yapıdan çok yetişmiş insan gücünün böyle alanlara kanalize olması son derece önem arz ediyor. Bu nedenle Kulak Burun Boğaz Kliniğimize teşekkür ediyorum." dedi.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise "İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği olarak aylık yaklaşık 1 milyon hasta muayene ediyoruz. Ameliyatlar, acil karşılamaları, yoğun bakım hizmetleri gibi çok özellikli işler yürüyor. Bunların içinde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bizim için apayrı bir yeri var. Tepecik EA Hastanesi insan gücüyle, cihaz donanımıyla ve bilimsel birikimiyle bize çok büyük bir katkı sağlıyor. Ülkemizde hekime ulaşmak kolaylaştıkça bir yandan bizim yükümüz artıyor, bir yandan da insanlarımızın geçmişte alamadığı hizmetleri verir pozisyona geliyoruz. Belki bundan 15 yıl önce hekime ulaşmakta zorlanırken artık çok spesifik konularda bile hastalarımızın yanında olabiliyoruz. Son bir yılda sekreterlik olarak ÇEMATEM, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri, Palyatif Bakım Merkezleri, çeşitli hastanelerimizde anne otelleri, gebe okulları, Diyabetik Ayak Merkezi gibi özellikli birimler açtık. Bugün de Denge Merkezi'nin açılışını yapmaktan gurur duyuyoruz. Merkezin oluşturulmasında ve bundan sonrada hizmetin yürütülmesinde ilgili kliniğimizdeki başta hocalarımız olmak üzere tüm ekibimizi tebrik ediyorum. Hastane yönetimine de hastalarımıza böyle bir değer kattıkları, hayatlarını ve konforlarını bu şekilde destekledikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv