Teşekkürler…

Başkan Aziz Kocaoğlu, 9-12 Ocak tarihleri arasında etkili olan şiddetli yağışlar süresince kentte yaşamı normale döndürebilmek amacıyla aralıksız mesai veren Büyükşehir Belediyesi çalışanları için bir teşekkür mesajı yayınladı.

  • 0
  • 401
Teşekkürler…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Başkan Aziz Kocaoğlu, 9-12 Ocak tarihleri arasında etkili olan şiddetli yağışlar süresince kentte yaşamı normale döndürebilmek amacıyla aralıksız mesai veren Büyükşehir Belediyesi çalışanları için bir teşekkür mesajı yayınladı.
 
Üç gün boyunca tarihindeki en yağışlı dönemlerden birini yaşayan İzmir zorlu bir sınav verirken, Büyükşehir Belediyesi başta İZSU, İtfaiye, Fen işleri, İzbeton, Yerel Hizmetler, Park Bahçeler, Ulaşım, Makine İkmal ve Sosyal Hizmetler olmak üzere, ilgili tüm birimleriyle vatandaşın yardımına koştu. Başkan Aziz Kocaoğlu, yaşanan doğal afetle mücadelede emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, geçmişte yaşanan acı olayları hatırlattı ve tamamlanan altyapı yatırımlarının önemine dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir, 10 Ocak'tan itibaren kesintisiz üç gün boyunca kenti etkisi altına alan şiddetli yağış ve zaman zaman hızı 100 km'yi bulan rüzgar nedeniyle oldukça zorlu bir sınavdan geçti. 3 günün sonunda İzmir'e rekor denilebilecek ölçüde çok yağış düştü. Bu kadar kısa sürede, böylesine yüksek miktardaki bir yağışın dünyanın en gelişmiş kentlerinde bile yaşamı olumsuz etkilememesi düşünülemez. İzmir'de de birçok ilçemizde önemli sıkıntılar yaşandı. Tüm hemşerilerime 'geçmiş olsun' diyorum. 3 gün içinde, neredeyse bir ayın toplamı kadar  yağış almamıza rağmen, son yıllarda büyük bir emek ve yüksek yatırım bedelleriyle inşa ettiğimiz yağmur suyu kanalları ve gelişmiş araç ve ekipmanlarımız sayesinde, özellikle İzmir kent merkezinde bu durumun mümkün olan en zararla atlatıldığını söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız sıcak yataklarında uyurken sabahlara kadar çalışarak yağmur suları ve heyelan nedeniyle kapanan yolları açma, dereleri temizleme, su çekme, devrilen ağaçları kaldırma ve mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarını ara vermeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerine teşekkür ediyorum. Yağmurun dinmesinden sonraki süreçle birlikte, 4 gün boyunca gerçekten insan üstü bir çaba gösterdiler."
Sel felaketi sonrasında hasar tespit ve acil eylem planı çalışmalarını başlattıklarını da kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Bir yandan tahribatları giderip, diğer yandan sorunlu bölgelerimize ilişkin önlem ve yatırımlara etap etap kararlılıkla devam edeceğiz. İzmirli yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyor, duyarlılıklarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv