Tohumlar fidana, Fidanlar ormana dönüyor

  • 0
  • 689
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin Tema Vakfı ile birlikte yürüttüğü ‘Tohumdan Fidana’kampanyasında beş yıldır tohumları toprakla buluşturuyor.  

KonakBelediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi, doğa sevgisine beşinci kez ev sahipliğiyaptı. Konak Belediyesi, Tema Vakfı ve Güzelyalı Kültür ve Sanat Derneğiişbirliğinde, 250 fıstık çamı tohumu çocuklara armağan edildi. Güzelyalı KültürMerkezi kurslarına devam eden çocukların katıldığı kampanyada Konak BelediyeBaşkanı Dr. Hakan Tartan ayrıca 500 fidanı da oluşturulacak orman içinçocuklara armağan etti.

TohumdanFidana kampanyası için Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Salonu’nda buluşançocukların her birine Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafındanhazırlanan saksılar içinde toprak verildi. Güzelyalı Kültür ve Sanat DerneğiBaşkanı Sabri Özazar’ın anlatımıyla tohumların toprağa nasıl ekileceğiniöğrenen çocuklar, fidanların yeşereceği günü heyecanla beklediklerini ifadeettiler.         

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan kampanyayakatılan çocukları kutlayarak şunları söyledi:“Toplumungeleceğinden hiçbir zaman şüphe etmiyorum çünkü geleceğin teminatı çocuklarımızve çocuklar şimdiden geleceği yapılandırıyorlar. Mavi kapak kampanyamızdan,ambalaj atıklarına; atık pilden bitkisel yağ atıklarına, bugüne kadar çevreadına, doğa adına başlattığımız her kampanyaya en çok çocuklar sahip çıktı. Tohumdanfidana kampanyasına da gördüğünüz gibi yine çocuklarımız öncülük ediyor.Onlarla hem gurur duyuyorum hem de büyüklerine de güzel bir mesaj ilettiklerinidüşünüyorum.” 

Beş yıldır aksamadandevam eden kampanya sonunda çocukların yetiştirdiği fidanlarla İzmir’innefesini tazeleyecek yeni bir orman oluşturulacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv