Tökezlemeden başarı elde edilmez

  • 0
  • 606
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi İktisadi veİdari Bilimler Fakültesi’nde “Benim proje hikayem: Deneyim paylaşımı” adlısunumunda Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Doç. Dr. Selin Sayek Bökegençlerle deneyimlerini paylaştı.

Sunum, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. CandeğerYılmaz’ın “İlk kez bu sene açılan TÜBİTAK’taki girişimcilik programını EgeÜniversitesinde kazananlar arasındaydı. Birlikte hazırlanan bu projeyifevkalade önemli buluyorum. Ege Üniversitesi’nin yenilikçi tarafı benim herzaman motivasyon kaynağım olmuştur.” sözleriyle başladı.

BÖKE:“BAŞARININ ANAHTARI DENEMEK”
Doç.Dr.Böke sunumunda hayat hikayesinden bir örnekvererek aslında bügünkü bulunduğu konuma kolay ulaşmadığını,  bir çok başarısızlıkla karşılattığınıanlattı. Öğrencilere bu süreç içerisinde asla pes etmemeleri gerekliliğini herbaşarısızlığın arka planında başarı olduğunu ve tökezlemeden başarının eldeedilmeyeceğini vurgulayan Böke, “Başarıya giden yolda denemektenvazgeçilmemeli” dedi. Bu süreç içerisinde TÜBİTAK desteklerini esirgememiş vebirçok projede pes etmeden yeniden denemesi konusunda insanları teşvik etmiştir”dedi.

Böke son olarak gençleretavsiyelerde bulundu: “Araştırma yapmak önemli bir şey. Bu sürecin önemlikısımlarından bir tanesi, doğru soruyu sormak. Bir sorunun doğru olabilmesiiçin sizin soruya ikna olmanız gerekiyor. Onun için de sizi ilgilendirenşeyleri projelendirin ve bunun üzerinde mutlaka çalışın. ” diye konuştu.
(Tamer Ersan-Şeyma Gümrükçü- Uugangerel Jugderragchaa)İZMİR(EgeAjans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv