Toprak Ana’ya bin fidan…

  • 0
  • 647
Toprak Ana’ya bin fidan…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

27 yıldır felsefe, kültür ve gönüllülük alanlarında çalışmalar yapan Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Aktif Felsefe GEA -Toprak Ana- Arama Kurtarma Ekoloji grubu, Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak bin fidanlık koru oluşturdu. Torbalı-Taşkesik ağaçlandırma sahasında oluşturulan koruda düzenlenen fidan dikim töreninde 100’ün üzerinde gönüllü gün boyu fidan dikti. 

Fidan dikim töreninde Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Aktif Felsefe Güzelyalı temsilcisi Nur Karen Bektaş'ta GEA grubu adına duygularını şu sözlerle dile getirdi: ''Biz Yeni Yüksektepe Derneği Aktif Felsefe olarak insanın bilinçlenmesine öncelik veriyoruz. Üç alanda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Felsefe, kültür ve gönüllülük. Aslında bu üç alan birbirini tamamlayan alanlar çünkü insan kendisi gelişmedikçe, kendisini tanımadıkça, kendi içindeki potansiyelleri ve eksikleri görmedikçe dünyayı sadece bir hammadde olarak görmeye devam edecek. Biz inanıyoruz ki felsefe aracılığı ile kendini geliştiren kendi kusurları ile karşılaşan ve onları yönetmeyi bilen bir insan kültür yaratıyor. Bugün bu etkinliğe katılarak kendi içimizde de bir bilinç ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Ege Orman Vakfı'na teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, Vakfın ağaçlandırma faaliyetlerini uzun süredir destekleyen gruba teşekkür ederek  Aktif Felsefe Güzelyalı temsilcisi Nur Karen Bektaş'a plaket takdim etti.   Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv