Toyota’nın Resim Yarışmasında İzmir’den Ege Yaman Gengör birinci oldu

  • 0
  • 1.474
Yazı Boyutu:

Toyota tarafından düzenlenen ve 5 kıtadan binlerceçocuğun katılımıyla gerçekleştirilen “Hayalimdeki ArabaResim Yarışması”nın Türkiye ayağında 8-11 yaş kategorisinde birinci olan İzmir’denEge Yaman Gengör ödülünü aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile 15 Aralık2013-17 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya, Türkiye’nin 55ilinden 7 bin 833 çocuk otomobillerin geleceğini hayal ettikleri birbirindenilginç resimlerle katılmışlardı. Ege Yaman Gengör’e ödülü Toyota Türkiye SatışBölge Müdürü Caner Yüksel tarafından verildi.  

HayalimdekiAraba Resim Yarışması için gelen resim çalışmalarından, katılım koşullarınauygun olanlar, Prof. Dr. Aydın Ayan Başkanlığı’nda, Prof. Dr. ZahitBüyükişliyen, Doç. Dr. Gülveli Kaya, Doç. Dr. Mustafa Orkun Müftüoğlu, Yrd.Doç. Dr. Burcu Ayan Ergen, Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Arş. Gör. MehmetGöktepe’den oluşan jüri tarafından değerlendirilmişti. 

HayalimdekiAraba Resim Yarışması’nın Türkiye ayağında dereceye girenler, birbirindendeğerli hediyeler de kazandı. 8-11 yaş kategorisinde birinci olan çalışmasıyla EgeYaman Gengör Apple IPad4 tablet bilgisayar ile ödüllendirildi. 

EgeYaman Gengör’ün resim çalışmasıyla birlikte kategorilerinde ilk üç dereceyikazanan toplam 9 finalistin eserleri Türkiye adına 5 kıtadan gelecek seçilmişresimlerin katılımıyla Japonya’da düzenlenecek Dünya Yarışması’nda yarışacak.Yarışma sonucunda birinci, ikinci, üçüncü ve onur dereceleri belirlenirken,Bronz, Gümüş, Altın ve bunların arasından da Başkan Toyoda Özel Ödülükazanacaklar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv