Trafo yetersiz

İzmir'in Urla ilçesinde, iki yıl önce yapılan 6 haneli sitede yaşayan vatandaşlar trafo yetersiz kalıyor diye,şantiye ceyranı kullanıyor. Site sakinleri, kışın kişi başına aylık 800 TL elektrik faturası ödediklerini,aynı sokakta oturan diğer vatandaşların ise ortalama 200 TL ödediklerini belirtip, bu duruma isyan etti.

  • 0
  • 450
Trafo yetersiz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir'in Urla ilçesinde, iki yıl önce yapılan 6 haneli sitede yaşayan vatandaşlar trafo yetersiz kalıyor diye,şantiye ceyranı kullanıyor. Site sakinleri, kışın kişi başına aylık 800 TL elektrik faturası ödediklerini,aynı sokakta oturan diğer vatandaşların ise ortalama 200 TL ödediklerini belirtip, bu duruma isyan etti. 

Neyzen Tevfik Caddesi Atatürk Mahallesi 2031 Sokak' ta bulunan Arzuman Sitesi A.B ve C Blok' ta oturan 4' ü emekli , 6 ev sahibi artık fazla para ödemek istemediklerini söyledi. Ev sahipleri, şehir ceyranı bağlanması için defalarca TEDAŞ' a başvurduklarını,ancak kendilerine hep aynı " trafonun yetersiz " olduğu cevabının verildiğini söyledi.

En son yine bir site sakinin şehir ceyranı bağlanılması konusunda görüşme yapmak için TEDAŞ' a gittiğini, buradaki görevlilerle biraz tartışma yaşadığını,yarın evrakları getirin, trafoya yer var, başvurularınızı yapın,şehir ceyranı bağlanacağı yönünde cevap aldıklarını belirtti.

Hertesi gün başvuru yapmaya giden site sakinlerine, görevliler " Biz, gelen kişiyi başımızdan savmak " için bu şekilde söyledik diye cevap alınca şoka uğradı. 

Artık yüksek fatura ödemek istemediklerini yineleyen site sakinleri, " Görevliler resmen bizimle oyun oynuyor.Hangi çağda yaşıyoruz.Emekli maaşıyla zar zor geçiriyoruz. Herkes normal fatura ödüyor,biz ise onların dört katını ödüyoruz. Bizim sorunumuzun biranönce çözülmesini istiyoruz" dedi.

TEDAŞ İzmir Bölge Müdürlüğü ise, pandemi nedeniyle elektrik kesintisi yapamadıklarını,yaptıkları zamanda vatandaşlardan büyük tepki aldıklarını,bu tür sorunu olan vatandaşların sorunlarını çözmek için çalıştıklarını,bu şekilde mağdur olan vatandaşların sorunlarını yıl sonunda çözmeye çalışacaklarını söyledi.

Vatandaşlar ise buna büyük tepki gösterdi. Zaten iki yıldır yüksek fatura ödediklerini, bir kilometre mesafede bulunan trafoya biran önce şehir ceyranı bağlanılmasını istedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv