TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI VE ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ BAŞLIYOR

  • 0
  • 797
TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI VE ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ BAŞLIYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

10 - 13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş.  (İZFAŞ) ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir Fuarı’nda,  1.000’den fazla katılımcı ve 31 ülkenin turizm profesyoneli İzmir’de buluşacak.

Partner İlin Adana, Partner Ülkenin Kosova olarak yer alacağı fuarın açılış töreni, 10 Aralık 2015 Perşembe günü, saat 11.00’da Fuar İzmir D Holü Oditoryum’da gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 15.00’da Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi açılışının da gerçekleştirileceği Travel Turkey İzmir, bu yıl ilk kez bir kongreye ev sahipliği yapacak.

Rekor Katılım
Her yıl katılımcı sayısını katlayarak artıran Travel Turkey İzmir – 9. Turizm Fuar ve Kongresi bu yıl 31 ülke ve 55 destinasyon olmak üzere 1.000’den fazla firmanın katılımıyla rekor düzeye ulaştı. Geçtiğimiz yıl 30 ülkeden 902 firma yer almıştı.
Bu yıl ilk kez Fuar İzmir’de düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir Fuarı, geçtiğimiz yıla göre metrajını ikiye katladı. Geçen yıl net 10 bin metrekare alanda organize edilen fuar, bu yıl net olarak 20 bin metrekare alanda düzenleniyor.
13 Aralık 2015 Pazar günü sona erecek fuarda, Türkiye’nin yanı sıra ABD, Almanya, Arjantin, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Fas, Fransa, Gana, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hong Kong, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Karadağ, Kosova, Namibya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Sri Lanka, Venezuela, Yunanistan, Zambiya, Zimbabwe’in çeşitli turizm firma ve kuruluşları katılımcı olarak tanıtım yapacak.          

Öte yandan fuara katılan destinasyonlar şöyle; Adana Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Valiliği, Adıyaman Valiliği, Afyon Belediyesi, Amasra, Amasya Valiliği, Batman Valiliği, Bergama, Bolu Valiliği, Buca Belediyesi, Burdur Belediye Başkanlığı, Çanakkale-Çatod, Çorum Belediye Başkanlığı, Çorum Valiliği, Çukurova Kalkınma Ajansı, Didim Belediyesi, Dikili Belediyesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ( Trabzon- Gümüşhane-Artvin-Ordu), Edremit Belediyesi, Eğirdir Belediye Başkanlığı, Fethiye, Foça Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (Aydın-Denizli-Muğla), İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Cvb, İzmir Ticaret Odası, İznik Belediyesi, Kaçkar Turizm Birliği Başkanlığı, Kapadokya, Karaburun Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı (Diyarbakır), Konak Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı  (Kastamonu-Sinop-Çankırı), Kütahya, Manisa Belediyesi, Marmaris, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muğla Belediyesi, Ölüdeniz, Pamukkale, Rize Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sarıkaya Belediyesi, Serhat Kalkınma Ajansı, Siirt Valiliği, Şanlıurfa Valiliği, Tokat Valiliği, Trakya Kalkınma Ajansı (Tekirdağ-Kırklareli-Edirne), Uşak.

Fuar İzmir’in B Holü’nde turizm firmaları, C Holü’nde destinasyon tanıtımları, D Holü oditoryumda Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ve açık alanda Yöresel Ürünler yer alacak.

Travel Turkey İzmir bu yıl da çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye Sergisi, Adana Fotoğrafları Sergisi, Halil Tuncer Turizm Fotoğrafları Sergisinin yanı sıra Frankfurt, Hindistan, Cenova, Yunanistan ve Acara Özerk Cumhuriyeti’nin destinasyon sunumları olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv