TÜBİTAK Final Sergisi’nden Birincilikle Döndü

  • 0
  • 1.323
TÜBİTAK Final Sergisi’nden Birincilikle Döndü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca düzenlenen 47. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ulusal Finali’nden Özel Ege Lisesi öğrencileri birincilik ödülüyle döndü.

Özel Ege Lisesi, yarışmanın ilk ayağı olan İzmir Bölge Sergisi’nde Fizik, Kimya, Biyoloji dallarında elde ettiği üç birincilikle Ankara’da 2-6 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşen Ulusal Final’e katılmaya hak kazanmıştı. Ulusal Final’de okulu temsil eden Karya Gülen ve Ece Bardakcı’nın hazırladığı Kimya projesi birinci olarak sertifika almaya hak kazandı. Rehber öğretmenliğini Merve Akpınar’ın yaptığı “Farklı Bitki Ekstrelerinin Kolon Kanseri Üzerine Etkisinin İncelenmesi” konulu çalışma ile 221 projenin yarıştığı sergide ipi göğüslemeyi başardı.

Özel Ege Lisesi Müdürü Aylin Musluoğlu, “TÜBİTAK 47.  Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finali’ne Ege Bölge birincisi olan Fizik, Kimya ve Biyoloji projelerimizle katılmıştık. Ankara’da yapılan Ulusal Final’de  Kimya projemiz birinci oldu.  TÜBİTAK onur köşemize birincilik sertifikası kazandıran Özel Ege Lisesi Bilim Kurulu Üyesi ve Kimya Öğretmeni Merve Akpınar’ı, 10. sınıf öğrencilerimiz  Karya Gülen ve Ece Bardakçı’yı, Özel Ege Lisesi Bilim Kurulu ve Fen Bilimleri Bölümünü emekleri ve katkılarından dolayı kutlar, teşekkür ederim.  Ayrıca Ege Bölgesi’ni temsilen birinci olarak Ankara’ya giden Fizik ve Biyoloji alanında yarışan öğrenci ve rehber öğretmenlerimizi de kutlarım.

Bilim Ordumuzun Proje Çalışmaları Sürecek
Özel Ege Lisesinde TÜBİTAK çalışmalarına her yıl 50’ye yakın öğrenci katılarak farklı alanlarda 23 ila 25 proje üretiyor. Bölge Sergisi ile başlayan heyecanlı sürecin finalde birincilik ödülü ile bitmesinden büyük memnuniyet duyduk. Tek bir okulun Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarında birincilik, Matematik alanında ikincilik, Fizik alanında üçüncülük kazanarak 5 derece elde etmesinin çok sık rastlanılabilecek bir başarı olmadığını düşünüyorum.  Proje çalışmalarımız her alanda devam edecek. Öğrencilerimiz fen bilimleri alanında olduğu gibi Matematik, Sosyoloji, Coğrafya, Tarih ve Bilgisayar gibi farklı alanlarda da proje çalışmaları yapmakta ve ülkemizin önce gelen yarışmalarında okulumuzu temsil etmektedir.

Öğrenciler İçin Eşsiz Bir Deneyim
Her şey bir yana TÜBİTAK veya ulusal yarışmalar, bu yarışmalara katılan öğrencileri farklı yönlerden de besliyor. Özel Ege Lisesinin Bilim Ordusu adını verdiği çalışmalarda çocuklarımızın kişisel gelişim, sunum becerileri, takım çalışması gibi vizyonlarına katkıda bulunacak eşsiz kazanımlar elde ettiğini biliyoruz. Mümkün olduğunca fazla sayıda öğrencinin bu çalışmalarda yer alması Özel Ege eğitim öğretim anlayışının önemli bir unsurunu oluşturuyor.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv