Tüm dünya çizerlerine açık karikatür yarışması

  • 0
  • 1.049
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi ‘Karikatürcü gözüyle İzmir size ne çağrıştırıyor?’ diyerek ve İzmir’in turizm açısından gelişmesine, tanıtımına katkıda bulunmak amacı ile ‘İzmir’ konulu ‘1. Uluslararası Karikatür Yarışması’ düzenledi.
 
Yarışmaya katılacak sanatçının eserinde, İzmir'in güncel veya tarihi öğelerinden en az birini, somut ya da imalı olarak mizahla ele alması ve görselleştirmesi şartı aranıyor. Yaş sınırlamasının olmadığı yarışmaya profesyonel veya amatör bütün dünya karikatürcüleri katılabilecek. 
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 2012 yılında mizahın en az ‘eleştirel’ gücü olduğu kadar, ‘barışçıl’ yani ‘birleştirici’ gücünü de öne çıkarmak ve neşeli bir kültür kurumu yaratabilmek amacıyla Neşe ve Karikatür Müzesi’ni kurduklarını hatırlattı. “Karikatürcü gözüyle İzmir size ne çağrıştırıyor?” sorusuyla yola çıktıklarını hatırlatan Başkan Tartan, “ İzmir’in turizm açısından gelişmesine, tanıtımına katkıda bulunmak amacı ile İzmir konulu ‘1. Uluslararası Karikatür Yarışması’ düzenledik. Güzel sonuçlar çıkacağını umut ediyorum. Çizgisine ve eprisine güvenen herkesin yarışmaya katılımını bekliyoruz” dedi.
 
SEÇİÇİ KURULDA KİMLER VAR?
Yarışmanın seçici kurulunda ise; duayen gazeteci – yazar Doğan Hızlan, Rıfat Mutlu (Karikatürcü-:Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi), Niyazi Yoltaş (Karikatürist), Tan Oral (Karikatürist), Eray Özbek (Müze Yürütme Kurulu Üyesi- Karikatürist), İzel Rozental (Karikatürist), Mehmet Aslan (Ressam- Karikatürist), Cemalettin Güzeloğlu (Karikatürist), Dilek Maktal Canko (Müze Koordinatörü) gibi konusunda uzman kişiler yer alıyor.        
Birinciye 10 bin lira, ikinciye 6 bin lira, üçüncüye 4 bin lira ve iki mansiyona da 2’şer bin lira verilecek yarışmaya son katılım tarihi ise, 2 Nisan 2013. Sonuçlar 24 Nisan 2013’te açıklanacak. Seçici Kurul dereceye giren eserleri www.izmirneselimuze.com ve www.konak.bel.tr adreslerinden yayınlayacak, katılımcılara ise sonuçları e-posta adreslerinden duyurulacak.
 
KATILIM ŞARTLARI:
Yarışmaya, profesyonel, amatör bütün dünya karikatüristleri katılabilecek. Yaş sınırlaması yoktur.
Karikatüristler  daha önce yayımlanmış ya da eserleriyle daha önce başka bir yarışmaya katılmış olabilirler, ancak ödül almamış ve sanatçının özgün fikri üzerine kurulu olmalıdır.
Seçici Kurul, taklit, çalıntı, aşırı esinlenme olduğu kanısına vardığı eserleri yarışmadan çıkaracaktır. Ödül aldığı halde bu kusurları taşıdığı sonradan saptanan her bir nesnenin müellifi, ortaya çıkabilecek telif hakkı sorunlarının tek muhatabı olacaktır ve aldığı ödülü geri vermeyi peşinen kabul eder.
Bir yarışmacı, yarışmaya en çok üç nesne ile katılabilir. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecek, Neşe ve Karikatür Müzesi koleksiyonuna alınacak. Ödül alan eserler, Konak Belediyesi tarafından afiş, broşür ve her türlü tanıtım materyalinde kültürel amaçlı kullanılabilecek.
Yarışmaya katılan karikatürlerden seçici kurul tarafından sergilenmeye değer görülenler sergilenecek ve oluşturulacak albümde yer alacak. Sergilenen karikatürlerin sahiplerine birer albüm ve katılım belgesi gönderilecek.
Yarışmaya katılan sanatçılar yukarıdaki şartları kendiliğinden kabul etmiş sayılır.
 
ESERLERİN BOYUTU
Yarışmaya gönderilecek karikatürlerde çizim tekniği serbest olup çalışmalar renkli veya siyah beyaz olabilecek. Islak imzalı olması kaydıyla dijital baskılar da değerlendirilmeye alınacak. Eserler her iki halde de başka bir zemine yapıştırılmamalı. Karikatürler en az A4(210x297 mm) en çok A3(297x420 mm) boyutlarında olmalı.
Eserlerin arkasına sanatçının adı-soyadı telefon numarası, internet ve posta adresleri yazılacak, gönderi zarfına 6x9 cm'den küçük olmayan bir fotoğraf ile kısa bir yaşam öyküsü eklenecek.
18 yaşından küçük TC vatandaşı yarışmacıların doğum tarihlerini, TC kimlik numaralarını, yasal velilerinin şartları kabul ettiğine dair imzalarını eklemeleri gerekiyor.
 
ESERLERİN ULAŞTIRILMASI
Eserler, 02.04.2013 tarihine kadar,
İzmir Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi
Adres: Yüzbaşı Selahattin Bey Sok. (Eski 1462 Sk) No : 9  Alsancak/ İzmir
İletişim No : +90 (232) 465 31 05,  info@izmirneselimuze.com
Adresine, posta ya da kargo ile veya makbuz karşılığı elden teslim edebilecek. Teslim alınmadan önce hasar görmüş çalışmalar, yarışmaya alınmayacak
 
YARIŞMA SEKRETERYASI
Yarışma Sorumlusu: Özge AKSOY
Adres: Konak Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü
Milli Kütüphane Cad. No:14 SSK Blokları Blok Kat:6 Konak  İZMİR
0 (232) 482 10 35 / 7558-7559-7457-7537
e.posta : kutuphane@konak.bel.tr   Elektronik Ağ : www.konak.bel.tr

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv