Tüm hukuki haklarımızı kullanacağız

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Orhanlılı köylülerin de karşı çıktığı JES projesinin Seferihisar’a nefes veren ağaçları, içme su kaynaklarını tehlike altına soktuğunun altını çizerek “Projenin hayata geçirilememesi için tüm haklarımızı kullanacağız." dedi.

  • 0
  • 472
Tüm hukuki haklarımızı kullanacağız
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Orhanlı’da Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Mühendislik ve İnşaat A.Ş tarafından kurulması planlanan Jeotermal Enerji Santrali için çalışmalar devam ediyor. Projeyi hayata geçirmek isteyen firma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED raporu başvurusunda bulundu.
 
 Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Bu projeye şiddetle karşı çıkıyoruz” 
Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Orhanlılı köylülerin de karşı çıktığı JES projesinin Seferihisar’a nefes veren ağaçları, içme su kaynaklarını tehlike altına soktuğunun altını çizerek “Projenin hayata geçirilememesi için tüm haklarımızı kullanacağız. Yarın bilirkişi gelip alanda inceleme yapacak. Projeyle ilgili halkın hiçbir bilgisi yok. Orası tamamen organik bir köy. Organik pazarında adı olan bir bölge. Çiftçilerimiz, köylülerimiz üretiyor. O bölgede dünyaca ünlü erkence zeytini yetişiyor. O proje bu zeytinin popülasyonunu olumsuz anlamda etkileyecek. Köyden göçü engellemeye çalışıyoruz ama o insanlar tarım yapmazsa o köyden göç başlar. Ayrıca çevre kirliliği açısından sonuçları da olacaktır. Bize, ‘santrallerde geri dönüşüm yapıyoruz’ diyorlar. Bunu bize ispatlamaları lazım. Halka anlatmaları lazım. Ben yaptım oldu derelerse hukuki haklarımızı sonuna kullanacağız” ifadelerinde bulundu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv